2022-09-15 21:00

Braga - Union Berlin

Inför SC Braga vs Union Berlin

Dags för Union Berlin att göra sin allra första bortamatch i Europa League. Det kommer man göra i Portugal och Braga. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Braga är ett lag med erfarenhet av Europa och det går bra för dem i ligan just nu också. Detta var något som Urs Fischer lyfte upp på presskonferensen när han kommenterade deras nuvarande form. Som lag tycker han att de har ett tydligt system i fokus som de följer. De är kompakta, stänger många ytor och är välorganiserade i sitt sätt att spela på. De spelar på ett smart sätt där de ibland öppnar upp små ytor för att locka motståndaren, för att sedan stänga ned dem igen. De är bra på att slå bollar över backlinjen men hittar också bra och enkla lösningar på att få sitt spel att flyta på bra. Han sa också att de har en tre eller fyra bra spelare med mycket snabbhet och som kan avgöra matchen. Uppe på anfallet har de också två starka spelare som man får se upp med, tillade Urs Fischer. Han avslutade med att sög att det blir en tuff utmaning, men att det är utmaning man ska försöka hitta goda lösningar på.  

Läget i truppen

Mittbacken Danilho Doekhi och mittfältaren Morten Thosrsby är inte med i matchtruppen mot SC Braga. Sven Michel är sedan förra matchen avstängd på grund av ett rött kort han ådrog sig. Annars är alla spelare friska och står till tränarens förfogande.

Viktigt att ta poäng i första bortamatchen

Med tanke på att man gick poänglösa ur den första matchen i Europa Leagues gruppspelsfas på hemmaplan, spå blir det extra viktigt att få med sig åtminstone en poäng mot ett starkt och stabilt Braga. De vann i sin första match på bortaplan mot Malmö och de tippas vara favorit att vinna hela gruppen. Att sno en poäng eller i bästa fall ta med sig alla tre poängen hem till Berlin och Köpenick hade varit jättebra. Det blir dock en svår uppgift, men med det stora bortaföljet på plats så kan det nog gå. Klubben var nämligen så pass generösa att de bokade flyg åt supportrarna till Portugal och Braga för att få så många som möjligt på plats. Det lär bli en upplevelse i sig för supportrarna på plats, då Bragas arena är byggd på ett ganska så unikt sätt. Med de hängivna supportrarna på plats, så kan det nog gå hela vägen fram för Union Berlin.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-09-15 00:19:28
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig