Mercedes Benz Arena, 2022-10-09 19:30

Stuttgart - Union Berlin

Inför Stuttgart vs Union Berlin
I Stuttgart ska Union Berlin försöka behålla sin serieledning.

Inför Stuttgart vs Union Berlin

Med en vinst i ryggen från den kaotiska matchen i Malmö, så befinner sig Union Berlin på tysk mark igen och ska på söndag kväll ta sig ann VFB Stuttgart på bortaplan. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Urs Fischer fick först kommentera läget i truppen och kunde konstatera att alla mår bra, är friska och att man heller inte har några skador. Man har nyttjat den korta tiden mellan matcherna till återhämtning och lättare träning för de som inte fick spela så mycket tidigare i veckan. Stuttgart beskriver han som ett bra och dynamiskt lag som alltid försöker hitta spelmässiga lösningar på sina problem. De är också ett lag med mycket mod som tar för sig med bollen. De har också ett väldigt bra omställningsspel med många snabba spelare. Matchen är inte avgjord redan från början och man ska göra sitt yttersta för att vinna den, avslutade Urs Fischer.

Läget i truppen

Som tidigare nämnts, så står alla spelare till tränarens förfogande. Ingen är sjuk eller skadad.

Ett bra försvar och effektivitet är nyckeln till seger

Inför matchen är Union Berlin serieledare, beroende på hur det kommer gå i klassikermötet dagen innan. Ett kryss i den matchen hade varit gynnsammast för Union Berlin. Det är dock inte den matchen som kommer stå i fokus, utan det ör matchen mellan Stuttgart och Union Berlin som gäller. Stuttgart är pressade att ta poäng då man är nästjumbon i tabellen på fem poäng, medan Union Berlin gärna vill ta fler poäng för att behålla sin serieledning. Det kommer dock inte bli en lätt match. Union Berlin tycker om att spela mot Stuttgart och har goda minnen från när man tidigare mött varandra, men det är allt som oftast jämna matcher. När Union Berlin vunnit, så har segrarna suttit långt inne och man har behövt spela ett utomordentligt bra försvarsspel. Än så länge har försvarsspelet suttit riktigt bra, då man tillhör ligans topp tre vad gäller försvarsspel och antalet insläppta mål. Det är något man gärna får fortsätta med. Om det sitter och ifall effektiviteten framför mål infinner sig, så ska målen och segern nog inte komma alltför sent. Det blir tre poäng till Union Berlin.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-08 18:13:40
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig