Inför Südschlager: VfB - Bayern

3.3.33.
Vad är nu detta?
Jo det är födelsedatumet för Gerhard Mayer-Vorfelder. 
"MV" kallad eller Mayer-Vorstopper, Mayer-Vorlaut, Mit Verspätung, Schlitzmayer-Ohrfelder.. han hade många smeknamn- denna mytiske, fantastiske och framgångsrike fotbollsman, som regerade i Stuttgart och Tyskland. Han gick bort för nio år sedan men legenden lever kvar. Igår skulle han ha blivit nittio år och när nu FC Bayern München kommer till VfB Stuttgart så passar VfB på att minnas denne hjälte lite extra. Han var VfBs ledare under 25 år och såg klubben vinna två ligaguld innan han gick in i det tyska förbundet. 
Bayern München kommer till Stuttgart. Ett lätt stukat och tillfufsat Bayern München, som under Julian Nagelsmann inte riktigt fått upp farten. Förvisso har de förutom förlusten mot Borussia Mönchengladbach radat upp segrar, men ett normalt år så hade Bayern varit i ledningen med fem-sex poäng vid denna tid; nu ligger de tvåa efter Borussia Dortmund och har Union Berlin, Leipzig och Freiburg som jagar. 
VfB Stuttgart brukar förvisso vara en hyfsad munsbit för "der Rekordmeister", men kanske kan VfB knäcka den kod de inte knäckt sedan 2007 då de vann senast mot Bayern München på hemmaplan. Jo, det är faktiskt så. Hösten 2007 vann de med 3-1 mot Bayern på hemmaplan-efter det har det varit idel förluster och någon oavgjord match.Senaste hemmamatchen blev det 5-0 till Bayern München, men de två senaste har det faktiskt blivit 2-2. I München. 
Så, en skräckmotståndare? Absolut. Har Bruno Labbadia ett lag som kan skrälla mot FCB denna gång? Högst osannolikt, men likt tron på väsen och alver,så hoppas vi på att sjöjungfrun i Neckar kan spela en vacker truddelutt och spela in några poäng till ett krisande lag med rödvit bröstring. 

VfB förlorade senast mot Schalke 04 efter en katastrofal insats. Det gnälldes och gnyddes efter matchen. Jag läste några bloggares uppfattning och det förekom ord som "Grottenschlecht", "Desolat" "schweinisch trauriges Spiel". Labbadias uppdrag var att rädda klubben från nedflyttning och det har inte gått alls. Laget ligger och slåss om de sista platserna och poängen måste till VfB. 
Mot Bayern saknas Borna Sosa som är avstängd och målskytten Serhou Guirassy som kvitterade på straff mot Bayern på Allianz Arena är skadad. Experimentet med Waldemar Anton på högerbacken har inte gått bra och nu verkar Vagnoman starta. Tragiskt att se tycker jag. Anton är en ledarpersonlighet och att sätta honom på en högerback är "waste of space". Nu kommer möjligen DanAXel Zagadou in igen och tyvärr har inte heller han övertygat. Hiroki Ito har åkt ned i ett slukhål de senaste matcherna, men tyvärr finns ingen vettig ersättare för Borna Sosa, då en möjlig ersättare i Nicolas Nartey inte är helt frisk. 
Laget så..
Bredlow - Vagnoman, Mavropanos, Zagadou, Ito - Karazor - W. Endo, Haraguchi - Tiago Tomas, Führich - Silas

Bayern München
När man ser på Bayerns trupp så är det verkligen "Bundesliga finest" vi ser. Här finns världsmästare, kvalitetsspelare, tysk adel och ungdomlighet. Med Musiala, Tel, Sarr, Gravenberch, Stanisic så finns det en hel sjö av ungdomlighet som kan stärka ett lag där fortfarande Kimmich, Thomas Müller, Leon Goretzka, Leroy Sané och Upamecano står för rutin. 
Ställer jag  spelarna en-mot-en, så vinner Bayern på alla positioner, mern det skall ju spelas om det. 

Bayern:
Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt - Kimmich, Goretzka - Coman, Davies - T. Müller, Musiala - Choupo-Moting

Match ikväll., 

Stuttgarts höst i Bundesliga

S

Magnus Falk2023-03-04 09:51:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart