Inför TSG Balingen- VfB (DFB-POkal)

Under tre fantastiska månader på 90-talet bodde jag i en liten kurort kallad Sonnenbühl-Erpfingen. Det var mitt studienäste under några månader när jag pluggade i Baden-Württemberg. Det fanns absolut inget att göra i den lilla orten som ramades in av orterna Genkingen och Pfullingen och på håll fanns studieorten Reutlingen.
Om man inte varit i denne del av Tyskland så kommer en lätt och enkel förklaring. Det är ett område som är extremt kuperat. Det är grönklädda kullar med små mindre orter utslängda på kullarna. Det gpr inga större vägar mellan orterna som lever själv med egna bagerier, slakterier och livsmedelsbutik. Skogen finns och är tät och driver upp för kullarna. I söder öppnr den Baden-Württembergiska låg-platån ut sig med städer som Memmingen-Schwenningen och sedermera Bodensjön. Mot väster fortsätter skogar, kullar och sedermera Schwarzwald; Österiut så ger sig kullarna ner i en lägre platå med mycket odling och man hittar Ulm och sedermera Augsburg. Norrut ligger Reutlingen, Tübingen och sedermera mäktiga Stuttgart
Cirka 20 km sydväst om Reutlingen ligger Balingen. Jag inser att jag aldrig besökte Balingen, men jag besökta staden Hechingen bara åtta kilometer därifån där de har ett fantastiskt litet bryggeri, en industri och en stad med ringmur. Strax bredvid ligger också den mäktiga Burg Hohenzollern som man ser från många mil. 
Balingen så? Jo, detta Balingen har ett lag i TSG Balingen, som möter VfB Stuttgart i DFB-Pokal imorgon. Ni kan förstå vilken fantastiskt liv det är i denna del av Tyskland just nu. Det viftas med Baden-Württemberg-flaggor, det samlas ihop folk som skall se matchen på olika sätt och just Reutlingen är platsen för matchen. 
TSG Balingen satte sig med DFB och insåg att deras egen arena Balinger Bizerba Arena inte skulle kunna hålla mått, säkerhet och aviserad möjlighet att ta media och fans, så man kontaktade lokala SSV Reutlingen och matchen spelas där. 20 kilometer nordost och på en arena jag känner fantastiskt bra. 
Stadion ander Kreuzeiche åkta jag förbi under tre månader och ett av mina grupparbeten under själva universitetet gjordes tillsammans med SSV Reutlingen då vi pratade med sportchefen och besökte arenan. Det är här matchen spelas. Det är mot denna arena som blickarna riktas och i vilken media samlas. Stadion an der Kreuzeiche. I Reutlingen. 

Om matchen så.Uppladdningen är total. Det är slutsålt och inför matchen har diverse aktiviteter ägt rum. Bland annat var VfBs ledare - Gentner och U17-chefen Nico Willig- i Balingen för en press-träff i veckan. 
TSG Balingen har inlett spelet i den fjärde divisionen. De spelar i samma liga som VfB II och inledde mot ett lag med det intressanta namnet Bahlinger SC. Vafalls?
Jo, det finns ett Bahlinger SC i denna liga. Men de är inte från samma stad, men från samma Bundesland.. och ändå inte. Bahlinger SC är från Kaiserstuhl i Baden och då blir det naturligtvis en debatt inom detta Bundesland. Man spelade oavgjort med Bahlinger SC och tränaren Martin Braun- f.d Freiburg- var inte helt nöjd med resultatet. Han ville ha ut mer. 
Lagets målskytt känner VfB väl. Jan Ferdinand spelade i VfB som ungdom men lämnade för sex-sju år sedan och sökte sig vidare. En stor stark forward som gjorde dussinet i ligan ifjol. Här finns även Kaan Akkaya som lämnade ungdomarna i VfB för åtta år sedan. Tim Wöhrle som mittfältare, Jonas Vogler och den säktre målvakten Marcel BInanzer är spelare att titta på.

VfB Stuttgart är ett oskrivet kort. Förvisso slog man Sheffield United i genrepet, men mycket av snacket har varit kring transferpolitiken, tröjsponsorer och att Hoeness fått tid med laget. Intressant är att man har värvat spelare som Mittelstädt,Leweling, Yeong-Jeong och Undav, men ingen av dem ses som startspelare. Med Alezander Nübel finns en startspelare dock och han kan göra skillnad. Hoeness har fått en sommar med laget, möjlighet att spela ihop sin trupp, men är den bra nog för Bundesliga? Skeptisk. Är det bra nog att slå TSG Balingen. Självklart, men jag tror att det blir tuffare än förväntat. Rykten hänger kring Borna Sosa och Serhou Guirassy och flyttar till England, men de lär starta mot TSG Balingen. 
Då detta är sista matchen innan seriestarten, så lär Hoeness skicka ut startelvan i Bundesliga mot TSG Balingen. Vi kommer alltså attg se Endo, Ito, Anton, Führich med flera från start. Karazor har varit skadad och missar möjligen..


Vilken fest i Reutlingen imorgon. 

Magnus Falk2023-08-11 19:50:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart