Stadion An der Alten Försterei, 2021-02-13 18:30

Union Berlin - Schalke 04

Inför Union Berlin - Schalke 04

Imorgon smäller det igen. Denna gång är det Die Königsblauen från Gelsenkirchen som kommer på besök till Berlin. Här är allt du behöver veta inför lördagens drabbning.

Vårt kära Union Berlin har en tämligen dyster trendkurva den senaste tiden. Faktum är att förlusten mot Mainz senast markerade den fjärde raka matchen utan vinst för Union. En utebliven vinst mot Schalke skulle mer eller mindre sätta en lättare krisstämpel på det lag som tidigare överraskat så positivt. Speciellt med tanke på motståndets karaktär.

Motståndet

Schalke 04 placerar sig allra längst ned i den tyska tabellen. Laget har blott en(!) seger under de “inledande” tjugo omgångarna. Därutöver har man mäktat med att kryssa fem gånger och således skrapat ihop åtta poäng hittills. De fem senaste matcherna har man fyra förluster och ett oavgjort resultat.

Den veka resultatraden till trots kan Schalke komma att utgöra ett stort hot, annars gör man sig onekligen skyldig till underskattning. Laget har arbetat upp en stabilitet i spelet sedan nye tränaren Christian Gross tillträdde vid årsskiftet och spelet de senaste matcherna talar för att de är starkare än på länge - fastän resultaten påvisar annat. Ett desperat lag kan åstadkomma mirakel. Sådana mirakel hoppas vi dock undslippa imorgon. 

Läget i laget

Läget i vårt fina Union kunde varit bättre. Nico Schlotterbeck är avstängd efter förra omgångens utvisning och vi har fortsatta avbräck i Ujah, Kruse, Becker och Lenz. Därtill saknas Andreas Luthe i mål på grund av “personliga anledningar”, vilket gör att den sista utposten förmodligen blir Loris Karius. Skadeläget för Grischa Prömel och Christian Gentner är ännu oklart och vi kan nog komma att vänta oss ett besked kring deras medverkan tätt inför matchen. En gedigen samling på skadelistan i kombination med sviktande formkurva gör att allas vårt Union Berlin onekligen startar i uppförsbacke.

Allt sammantaget är det en tuff kamp som väntar imorgon även om tabelläget vittnar om annat. Gruvarbetarna från Ruhrområdet är i desperat jakt på poäng och säkrare mark medan Union närmar sig i ett limbo i ingenmansland. Vi kan hoppas att den korta distansen på endast sex poäng upp till Europaplats utgör en saftig morot för spelarna i laget. Vi blickar uppåt, framåt!

Auf geht's!

Maximilian Haglund Holst2021-02-12 18:30:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig