Inför Union Berlin - VfB

"Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin".. kanske tänker en del VfB-fans så. Inte bara kring matchen mot Union Berlin och Stadion an der Försterei utan kring den stundande kvartsfinalen i DFB-POkal mot 1.FC Nürnberg. Fansen har inte haft massor att glädja sig åt detta år, men cupen finns som alternativ att hlädja sig åt när det mesta i serien har gått åt skogen.
Men inte är det förlorat ännu. Inte alls. Det är nio matcher kvar. 27 poäng att spela om och mot 1.FC Union Berlin tas de första stegen. 
VfB är illa ute. Sist i ligan och med en väldigt oroväckande känsla om att mycket inte står rätt till i klubben. 
Hos hemmalaget står det väldigt bra till. Laget har inte förlorat hemma på 18 matcher.. I år är det 8 vunna och fyra oavgjorda och klockrena 28 poäng. Därtill har man endast släppt in åtta mål. Trots att muren i Berlin är nedmonterad så finns den i Köpenick hos Union Berlin, för Urs Fischers lag spelar bra och effektiv fotboll. VfB har inte vunnit på 22 bortamatcher och kommer återigen att ha det svårt. 

VfB kommer till spel med ett lag utan skador. Guirassy - den så viktiga forwarden- är tillbaka i full träning, men kommer nog inte att starta. Silas Katompa Mvumpa har varit iväg på landslagsspel i Afrika och även här är det möjligt att det blir en begränsad start. När det gäller japanerna i klubben. så landade de under dagen och kommer till spel, om möjligen rätt trötta. Labbadia har fått mycket kritik för sitt sätt att spela spelarna i fel position och att han inte änrar sig i sitt spelsystem. Nu är Borna Sosa med på vänsterkanten igen och Ito får troligen nöta bänk. Peréa tar troligtvis Silas plats från start, 

Bredlow - Anton, Mavropanos, Zagadou, Sosa - Karazor - W. Endo, Haraguchi - Tiago Tomas, Führich - Perea

Union Berlin
Urs Fischer har spelat ihop ett lag som är svårslaget. Robin KNoche framför danske Rönnow är en solid del av laget. Längst fram är snabbe Becker alltid farlig bredvid Behrens. Union Berlin har dock en trend som måste vändas. Tio matcher med endast tre segrar har dels gjort att man tappat en del av tätkänningen och att man åkt ur Europa League. 
Laget: 
Rönnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Juranovic, R. Khedira, Gießelmann - Laidouni, Haberer - K. Behrens, Becker

Magnus Falk2023-03-31 20:45:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart