2022-10-27 18:45

Union Berlin - Braga

Inför Union Berlin vs Braga

Inför Union Berlin vs Braga

Det har blivit dags för spel i Europa igen efter en veckas uppehåll. Union Berlin tar emot SC Braga på hemmaplan. Efter att ha vunnit en del matcher på raken, så åkte man på en förlust senast i ligan. Mot Braga kommer man vara revanschsugna och göra allt för att ta tre poäng och ta sig vidare till slutspelet i turneringen. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera läget i gruppen och att man har en chans att gå om Braga på andraplatsen ifall man vinner mot dem. Det kommer alltså krävas en vinst ifall det ska ske. Han sa också att man har nittio minuter på sig att göra detta men att det också är viktigt att man har så mycket av bollen som möjligt under matchen för att lyckas med det.  

Läget i truppen 

Nästan alla spelare står till tränarens förfogande. Janik Haberer har kunnat vara med på träningarna i veckan efter att ha gått av i matchen mot Bochum. Han är tillgänglig. Anfallaren Sven Michel kommer inte kunna var med, då han har insjuknat i corona. Annars är alla friska och finns med i truppen mot Braga. 

Vid vinst kan man hålla sig kvar i samma turnering 

Som Urs Fischer sa på presskonferensen, så skiljer det inte mer än en poäng åt mellan Union Berlin och Braga i gruppen. Union Berlin har redan säkrat avancemang ur gruppen, men inte till fortsatt spel i Europa League. Man kommer trots redan säkrat avancemang göra sitt yttersta för att hänga kvar och ta sig vidare till slutspelet i Europa League. Det blir en spännande och avgörande match för Union Berlins del. 

Laguppställningar: Inga laguppställningar har offentliggjorts än. De dyker upp först på matchdagen. 

Avspark sker 18:45 på die Stadion An det Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen med studio börjar 18:00 i Vsport Premium, TV 6 och Viaplay. Matchen sänds på Viaplay med Tobias Dahlberg som kommentator.   

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-27 00:44:10
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig