Inför Union Berlin vs Greuther Fürth

Efter två heroiska bortamatcher där man slet riktigt hårt, så är det efter lite vila äntligen dags för hemmamatch igen. Union Berlin tar emot ett redan nedflyttat Spvgg Greuther Fürth hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Motståndaren har inget att spela för men de kan ställa till det för ett formstarkt Union Berlin som jagar Europaplats. Union Berlin kommer göra allt för att vinna den här gången. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

På presskonferensen inför matchen tyckte Urs Fischer att det var svårt att bedöma Greuther Fürth. De har åkt ned, men de har ingenting att förhålla sig till. Det gör att de kan spela hur fritt som helst, sa han. Han tillade också att man först och främst kommer fokusera på sig själca och sitt eget spel för att få ut sin bästa potential att vinna matchen och ta de tre viktiga poängen på hemmaplan.

Läget i truppen

Union Berlins trupp är helt skadefri. Med få undantag är alla spelare från lördagens match tillgängliga till matchen mot Greuther Fürth. De som inte kan vara med är Timo Baumgartl och Andras Schäfer. De båda är borta på grund av Corona och annan sjukdom. Andreas Luthe har tränat med laget fullt ut i veckan och är tillbaka i truppen. Den danske andremålvakten Frederik Rønnow har fortsatt göra det bra på träningar och i matcher. Han har lyckats peta den givna ettan Andreas Luthe och det ser ut som att han lär stå för Union Berlin i de resterande matcherna också. Annars lär det bli lite rotation i truppen också, för att inte slita ut spelarna för mycket. 

Fokus ligger på det egna spelet och att vinna matchen

Precis sim Urs Fischer sa på presskonferensen tidigare, så gäller det för Union Berlin att inte låta sig distraheras av andra tankar och ha fullt fokus på matchen som ska spelas och vinnas. Det är bara tre omgångar kvar där man har stor möjlighet att ta alla nio poängen. Rent formmässigt borde Union Berlin kunna ta alla nio poängen, men i Bundesliga kan alla lagen slå varandra och det finns aldrig riktigt några enkla matcher. Greuhter Fürth är sedan länge nedflyttningsklara men det blev först i förra omgången bekräftat på riktigt. De har egentligen inget att spela för och kan bara njuta av den sista tiden i Bundesliga, men de kan däremot sätta käppar i hjulen för Union Berlin. I förra matchen hade man det besvärligt mot Fyrklöverna som stod emot länge och vann med ett uddamål och sin första vinst, men det var andra tider då. Nu är nu och Union Berlin kommer spela på samma sätt som man gjort de senaste matcherna och inte vara nådiga mot Greuther Fürth. Det starka hemmastödet från ett fullsatt die Stadion An der Alten Försterei kommer också lyfta fram laget mot en viktig seger på fredagskvällen.

Preliminära laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Heintz - Khedira - Trimmel (c), Haraguchi, Prömel, Gießelmann - Becker, Awoniyi

Greuther Fürth: Linde - Griesbeck, Bauer, Viergever - Asta, Raschl, Tillman, Willems - Green - Leweling, Hrgota (c)

Avspark är 20:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 20:20 på Vsport Premium och Viaplay med engelska kommentatorer.


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-04-28 16:16:35
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig