An der alten Forsterei, 2022-08-06 15:30

Union Berlin - Hertha BSC

Inför Union Berlin vs Hertha Berlin

Äntligen är det dags för Bundesliga igen och den nya säsongen inleds verkligen med dunder och brak, då vi direkt bjuds på ett Berlinderby mellan den rödvita och den blåvita delen av staden. Union Berlin har för närvarande titeln som stadsmästare och har dessutom övertagit ledningen från Hertha Berlin de gånger lagen mötts. Det återstår att se ifall staden förblir rödvit eller inte. Här är tränarens tankar och läget i Union Berlins trupp inför matchen.

Tränarens tankar

Som första ord valda huvudtränare Urs Fischer att kommentera Hertha Berlins senaste match. Det var när de åkte ut i första omgången på straffar mot Eintracht Braunschweig från andraligan. Förutom fadäsen för dem och att de åkte ut på straffar, så tyckte Urs Fischer att det såg stundtals bra ut för dem i matchen när de hade ledningen med 2-0 efter första halvlek. Även om det är ett hyfsat nybyggt Hertha Berlin och förändringar gjorts titt som tätt, så sa han att de är ett välorganiserat lag som spelar ett kompakt spel och är bra på mitten av planen. De är också bra på kontringar där de gärna skickar ut bollen på kanterna där de har spelare som tycker om att utmana och spela en mot en. Det är sådant som kan ha stor betydelse och förändra matchen och det är något man får hålla koll på, avslutade Urs Fischer.

Läget i truppen

Truppen är helt fri från skador och alla spelare står till förfogande. Det finns bara ett par spelare i form av Puchacz och Siebatcheu som har haft små känningar men de är redo inför derbyt.

Favoritrollen är inget som intresserar

En ny säsong av Bundesliga ska inledas med ett Berlinderby. En riktigt smällkaramell direkt i första omgången. Union Berlin har gjort tre väldigt fina säsonger och lyckas överträffa sina gena och alla andras förväntningar på dem. Förra säsongen gjorde man sin bästa säsong hittills och blev femma i ligan och fixade en plats till Europa League. Det är en förening som mår väldigt bra just nu och frågan är om man lyckas upprepa samma stora bedrift i år igen. Skulle de lyckas med det, så kan man på riktigt tvätta bort stämpeln som nykomlingar och ett litet lag i ligan. Stadsrivalerna Hertha Berlin har inte haft samma lycka eller glädje att njuta av. Det är en klubb som fallit allt lägre ned i tabellen och under förra säsongen var det väldigt nära att man åkte ut i det negativa kvalet. Hertha Berlin var en klubb med ambitioner om Europa och toppstrid, men har istället fått kämpa med en hel del tränarbyten och kamp i bottenstriden. Union Berlin har å sin sida alltid varje säsong satt upp målet att klara sig kvar och säkra nytt kontrakt. De har fått avnjuta det som Hertha Berlin egentligen strävade efter men aldrig har uppnått. De klarade sig hursomhelst kvar i Bundesliga ett år till och försöker repa sig så gott de kan. Union Berlins försäsong har sett fin ut med en del vinster och kryss plus att man tog sig vidare ifrån cupen efter förlängning mot Chemnitzer FC. Trots en fin försäsongsform och avancemang i cupen, tänker Urs Fischer och spelarena i Union Berlin inte låta sig påverkas av något favoritskap. Deras fokus ligger här och nu på helgens huvudstadsderby och att man ska ta tre poäng på hemmaplan.

Laguppställningar

Union Berlin: Rönnow- Jaeckel, Knoche, Heintz - Trimmel (c), Khedira, Haberer, Gießelmann - Haraguchi - Becker, Siebatcheu

Hertha Berlin: Christensen - Kenny, Boyata, Kempf, Plattenhardt (c) - Boateng, Sunjic, Serdar - Lukebakio, Selke, Maolida

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Köpenick, Berlin. Sändningen börjar 15:20 och visas på Viaplay med engelska kommentatorer.

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-08-06 01:16:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig