Stadion An der Alten Försterei, 2022-02-26 15:30

Union Berlin - Mainz 05

Inför Union Berlin vs Mainz 05

Ett hårt pressat Union Berlin är i behov av vinst för att inte halka efter sina konkurrenter i toppstriden. Det handlar också om att inte trilla ned ytterligare i tabellen. På lördag eftermiddag tar man på hemmaplan emot ett formstarkt Mainz som är på väg uppåt i tabellen. Här är läget inför matchen och vad tränaren sa om matchen på presskonferensen.

Tränarens tankar

Urs Fischer valde först att kommentera motståndarnas nuvarande form och nämner särskilt deras senaste match när de vände och vann. Som många andra lag säger han att Mainz är ett lag som aldrig ger upp. De är outtröttliga, robusta och väldigt starka i sitt närkampsspel. De är bra organiserade och väldigt kompakta i sitt försvarsspel. På kontringarna är de duktiga och har många snabba spelare som kan ställa till det. Laget kommer runt försvaret med långbollar och är också duktiga på andrabollarna och har en aggressiv press framåt. Det blir en tuff utmaning för Union Berlin, tycker han.

Läget i truppen

Spelare som inte är tillgängliga för spel är Keita Endo och Andras Schäfer. Keita Endo drog på sig en skada på benet under träning i veckan och Andras Schäfer är borta på grund av ådragen knäskada under träningen. Han fortsätter alltså dras med skadebekymmer. Dominique Heintz är tillbaka från sin skada han drog på sig i förra matchen, men är ännu ett osäkert kort då han bara varit med under ett träningspass i veckan, men Urs Fischer avvaktar och ser hur läget ser ut inför sista träningen imorgon (fredag). Han kan alltså fortfarande tas ut till truppen på lördag.

De senaste resultaten hänger inte ihop med spelaravbräcken

Denna månad har inte varit den bästa för Union Berlin och det är också något som Urs Fischer tog upp under presskonferensen. Det har varit mycket snack om klubben och om en del som inte enbart rört vid deras prestationer på planen, framför allt har det kretsat kring spelarförlusterna. Union Berlin har hunnit med ett par säsonger i högstaligan och har med spelaravbräcken även fått smaka på hur det är att vara attraktiva på marknaden efter att ha haft mycket flyt och goda prestationer. Sådant ger avtryck och det är svårt att hitta nya fullgoda ersättare. Urs Fischer sa på presskonferensen att spelarna man förlorat var nyckelspelare och spelare som kunde göra skillnad, men att man varken spelat sämre eller bättre denna månad än vad man gjorde föregående månad. I många av matcherna hade man turen med sig och de hade kunnat sluta annorlunda, poängterade han. Man får göra det bästa av situationen. 

Fokus ligger fortfarande på att uppnå huvudmålet - allt annat är en bonus

Även denna månad har man övat på avslut en del i hopp om att det ska ge bättre utdelning i matchen mot Mainz. Trots den nuvarande formen med tre raka förluster hänger inte Urs Fischer och ledningen läpp för det. Han är medveten om att han har ett mål att uppfylla om säkrat kontrakt och efter det kan man sätta upp nya mål. Nytt säkrat kontrakt och ett steg i taget sa han att han föredrar och är fullt koncentrerad på den uppgiften. Ledningen och tränaren har alltså fortsatt stark tro på att de kan uppnå sitt uppsatta mål och allt det andra får precis som förra gången anses vara en bonus. På lördag eftermiddag är det fullt fokus på att ta tre poäng på hemmaplan mot Mainz inför massa publik på plats.

Preliminära startelvor

Union Berlin: Luthe - Jaeckel, Knoche, Baumgartl - Trimmel (c), Khedira, Prömel, Gießelmann - Becker, Michel - Awoniyi

Mainz 05: Zentner - Bell, Hack, Niakhate (c) - Widmer, Stach, Kohr, Martin - Lee - Onisiwo, Burkardt

Avspark är 15:30 och bataljen äger rum på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Matchen sänds på VIaplay med engelska kommentatorer. Sändningen startar 15:20. 


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-02-26 11:46:25
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig