An der alten Forsterei, 2022-08-20 18:30

Union Berlin - RB Leipzig

Inför Union Berlin vs RB Leipzig

Senast de här två lagen möttes fick Union Berlin en härlig revansch efter att ha åkt på en snöplig förlust i semifinalen av cupen. Under förra säsongen vann Union Berlin mor RB Leipzig på hemmaplan och nu är det dags igen. Union Berlin har en finns svit på nio obesegrade matcher. Det är en svit man hoppas på att förlänga. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Huvudtränare Urs Fischer beskriver laget som ett absolut topplag. Han nämnde också att de ganska nyligen kunde värva tillbaka Timo Werner och att det säger något om klubben. Deras offensiv nämner han deras styrka där de har många spelare som kan göra skillnad och är betydelsefulla. Många av dem hade själva kunnat avgöra en match. Han tycker också att de är ett kompakt lag som står högt upp på planen och har mycket bra precision i sitt utförande. De har också mycket fart framåt och kan slå djupledsbollar på sina snabba spelare som är duktiga en mot en. Han avslutade med att säga att inledningen inte varit optimal för dem, men att det blir en rejäl uppgift för Union Berlin att ta sig ann ändå.

Läget i truppen

Alla spelare i truppen är friska och står till förfogande.

Skärpan och modet måste infinna sig

Nu har det blivit dags för ännu en symbolisk match där den gamla fotbollen möter den moderna. Det är kanske tjatigt vid det här laget, men det är alltid denna känsla och motivation av att slå Red Bulls imperium på fingrarna som infinner sig. Bortsett från det rent ideologiska, så måste Union Berlin försöka vara lite mer offensiva och bara effektiva med bollen. I förra matchen mot Mainz såg det inte roligt ut och man gjorde kanske sin tråkigaste match i Bundesliga någonsin. I den här matchen måste man försöka höja sig lite och skärpan måste vara på topp. Misstag och onödiga bolltapp kan straffa sig hårt, men detta kan undvikas om skärpan och koncentrationen alltid är närvarande. En styrka gör Union Berlin kommer givetvis också vara det enorma stödet från den passionerade hemmapubliken på die Stadion An det Alten Försterei.

Laguppställningar

Union Berlin: 
Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite - Trimmel (c), Khedira, Haberer, Gießelmann – Haraguchi - Becker, Siebatcheu

Red Bull LeipzigBlaswich - Simakan, Orban (c), Gvardiol - Novoa, Kampl, Henrichs, Raum - Olmo - Nkunku, Werner

Avspark är 18:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Köpenick, Berlin. Sändningen börjar 18:20 på Vsport Ultra och Viaplay med engelska kommentatorer.




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-08-20 00:26:24
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig