Inför Union Berlin vs Union Saint Gilloise

Inför Union Berlin vs Union Saint Gilloise

Efter en oerhört bra inledning av ligan väntar nu nästa stora prövning i form av Europa League för Union Berlin. Man tar emot belgiska Union Saint Gilloise. Det kommer bli en historisk afton för det lilla laget ifrån Köpenick som för första gången någonsin kommer spela Europafotboll på die Stadion An der Alten Försterei. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

På presskonferensen inledde Urs Fischer med att säga att han är väldigt glad och ser mycket fram emot kvällens match. Han sa också att man ska njuta av matchen men att det också finns sportsliga ambitioner av att vinna och ta så många poäng som möjligt i gruppen. Motståndarna är ett ganska så obekant lag för dem och de flesta som följer fotboll, men han hade läst på lite grann och sa bland annat att de tog sig vidare till playoff och slutade tvåa i den playoffen. Det menar han tyder på att de besitter vissa kvalitéer som gör dem till ett bra lag. Han tillade också att de är ganska så lika Union Berlin i sitt sätt att vara och i sitt sätt att spela på. De spelar i princip på samma sött och vis som Union Berlin.

Läget i truppen

Anfallaren Jordan Siebatcheu och försvararen Diogo Leite saknas på grund av skador. De var inte med under förra helgens match heller, men de ska förhoppningsvis ha hunnit bli klara till ligamatchen på söndag. Annars finns det inga fler skador i truppen och alla står speldugliga spelare står till förfogande. 

En historisk match

Union Berlins första match i Europa League kommer äga rum på torsdag kväll. Det är en unik match, då den kommer äga rum på den egna hemmaarenan die Stadion An der Alten Försterei där man har fått godkänt av UEFA att använda ståplatser. Motståndaren Union Saint Gilloise är inte bara lika till namnet, de har också en snarlik bakgrund och ett snarlikt sätt att spela på. Utmaningen för Union Berlin i den här matchen kommer helt enkelt bli hut man ska lyckas få omkull sig själva och ta de tre första viktiga poängen på hemmaplan. Det som kan tala till Union Berlins fördel är att man redan varit ute i Europa en gång tidigare i en ganska så jämn och tuff grupp, medan det är första gången för deras motståndare. En annan sak som talar till Union Berlins fördel är det massiva publikstödet från ståplatserna man kommer ha i ryggen. Det massiva stödet ska hela Europa få ta del av när de hjälper sitt kära hemmalag att ta hem de tre viktiga poängen på hemmaplan. 

Laguppställningar

Inga laguppställningar har offentliggjorts ännu.

Avspark är 18:40 på die Stadion An der Alten Försterei i Köpenick, Berlin. Sändningen och studio med Europa League i fokus börjar 18:00 i Vsport Premium, TV6 och Viaplay. Matchen kommer vara utan kommentatorer och enbart ha arenaljud.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-09-07 23:59:18
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig