Stadion An der Alten Försterei, 2022-03-12 15:30

Union Berlin - Stuttgart

Inför Union Berlin vs VFB Stuttgart

På lördag eftermiddag tar Union Berlin emot VFB Stuttgart på hemmaplan, där de trivs allra mest. Det är på sin hemmaborg de är som starkast och plockar mest poäng. Bara två lag har besegrat dem på die Stadion An der Alten Försterei, det är en svit man gärna vill behålla även efter denna match. Här är tränarens tankar och läget inför matchen.

Tränarens tankar

På presskonferensen sa Urs Fischer om VFB Stuttgart att det är ett aktivt och robust lag som alltid visar upp en stark karaktär, även i de mindre enkla situationerna. De är ett lag som alltid försöker hitta spelmässiga lösningar på sina problem på planen. De nyttjar också sin snabbhet i offensiven och skickar ut bollen på kanterna. Det gör de väldigt bra, säger han. Det är ett bra lag som bjuder upp till gott motstånd.  

Läget i truppen

Laget har drabbats av två Coronafall i veckan. Det är ständige målvakten Andreas Luthe och anfallaren Kevin Behrens som blivit sjuka. Det ska dock inte vara något större problem, då det finns några ersättare att välja mellan. Kieta Endo är fortfarande borta på grund av sin skada på benet och han rehabbar för fullt. Andras Schäfer fortsätter med sin träning och är snart återställd. Även Genki Haraguchi och Levin Öztunali har drabbats av Corona och är heller inte tillgängliga för spel. Så ser läget ut i truppen just nu. Precis som i förra matchen, lär det även ske lite omväxling i startelvan i denna match. 

Hela Berlin kommer följa matchen

Union Berlin har haft det lite svårt mot lagen från nedre halvan av tabellen och VFB Stuttgart krigar i botten för sin överlevnad. De kommer säkerligen vara motiverade att ta poäng för att fortsatt hålla sig ovanför sträcket. Union Berlins stadsrival Hertha Berlin ligger en poäng ovanför Stuttgart och skulle vid en förlust få lite mer andrum. På frågan om ifall man hjälper Hertha Berlin med en förlust, svarade Urs Fischer att man naturligtvis hjälper sig själva främst. Man behöver de tre poängen för att uppnå fyrtio poäng och säkra huvudmålet om ett nytt kontrakt. Man är helt fokuserade på sin egen uppgift. Om man skulle hjälpa Hertha Berlin är det en annan särskild sak, sa Urs Fischer. För Hertha Berlin hotar en nedflyttning och Urs Fischer medgav under presskonferensen att han skulle sakna ett Berlinderby ifall de åker ned. I det hänseendet ser han det som något positivt ifall man skulle hjälpa Hertha Berlin. Han tycker väldigt mycket om derbyn mot lokalrivalen. Samtidigt sa han att hopp inte räcker för Hertha Berlin och utgår från att de själva vet att de inte kan vara beroende av andra och måste istället själva prestera något. Union Berlin är fullt fokuserade på sin uppgift att ta tre poäng och säkra nytt kontrakt samtidigt som man stadfäster sin position i tabellen. Det är vad som gäller och är viktigast. Allt annat är obetydligt. 

Måtte den där turen var med dem nu

Som nämnts ovan, har resultaten inte alltid varit med Union Berlin mot lagen från den nedre halvan. Man har egentligen spelat bra och haft statistiken med sig i alla matcherna, men haft oturen emot sig och att små detaljer och deras egna individuella misstag straffat dem. Avsluten och skotten på mål har varit där, men som Urs Fischer sa så ville bollen helt enkelt inte in. Han sa också att man inte behövt lägga mycket vikt på avsluten under veckans träning, då resultaten ifrån de senaste bortamatcherna mot bottenlagen inte speglat hur matchbilderna sett ut. Under denna match gäller det att Union Berlin inte fälls av sina egna misstag och nyttjar alla chanser de får att sätta bollen mot mål, då vinner man matchen.

Preliminära laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Baumgartl, Knoche, Heintz - Trimmel (c), Khedira, Prömel, Gießelmann - Becker, Michel - Awoniyi

VFB Stuttgart: Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Karazor - Führich, Endo (c), Mangala, Sosa - Marmoush, Kalajdzic

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer. 


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-03-11 00:03:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig