Stadion An der Alten Försterei, 2022-05-14 15:30

Union Berlin - Bochum

Inför Union Berlin vs VFL Bochum

Så var det dags för den sista omgången av vad som har varit ännu en fenomenal säsong för det lilla laget ifrån Köpenick, Union Berlin. På lördag eftermiddag tar man emot VFL Bochum på hemmaplan för sista gången denna säsong. Union Berlin är redan klara för Europa och Bochum har ett säkrat kontrakt, men Union Berlin kan genom en vinst fortfarande nå de finare turneringarna. Det finns ännu mycket att spela för och än är det inte avgjort.

Tränarens tankar

På presskonferensen inledde Urs Fischer med att säga att Bochum har gjort en bra förstasäsong sedan de flyttades och har klarat uppgiften med att stanna kvar på ett fantastiskt sätt. I början sa han att de hade det lite mödosamt, men att de kom igång senare. Som lag tycker Urs Fischer att de är ett väldigt aktivt och aggressivt lag som springer mycket och är högt upp på planen. De slår också en del långbollar över försvaret och har mycket snabbhet de kan utnyttja i sina anfall och de har också en stark anfallare längst upp, sa Urs Fischer som sina avslutande ord om motståndarna.

Läget i truppen

Union Berlin har inte särskilt många spelare frånvarande inför sista matchdagen av Bundesliga. De som inte kan medverka är Timo Baumgartl, Laurenz Dehl, Frederik Rønnow och Dominique Heintz. Timo Baumgartl åkte tyvärr på en elakartad tumör som han har opererats för och är därför heller inte tillgänglig denna match medan Laurenz Dehl fortfarande är sjuk. Frederik Rønnow drog på sig en skada under uppvärmningen inför förra matchen och dras fortfarande med den. Det gör att Andreas Luthe återigen får chansen mellan stolparna i den sista hemmamatchen för säsongen. Dominique Heintz har haft lite skavanker på sistone och har inte kunnat träna helt fullt ut under veckan. Annars är truppen fullt frisk och alla står till förfogande. 

En biljett in i de fina salongerna hägrar

Sista matchdagen av Bundesliga, en placering bland topp sju i ligan och en redan säkrad Europaplats. Finns det något mer att spela för då egentligen? Ja, det finns det! Man har möjlighet att bli bäst femma ifall man vinner matchen mot VFL Bochum förutsatt att de andra resultaten går Union Berlins väg. Bredvid denna match kan man slänga ett getöga på Bayer Leverkusen vs SC Freiburg också, där ett pressat SC Freiburg vid en vinst fortfarande har chans på att nå Champions League och skulle vid förlust kunna ge bort platsen till Europa League till Union Berlin, men det är också under förutsättning att de andra resultaten går deras väg. Ytterligare en match att hålla koll på är VFB Stuttgart vs FC Köln. Köln har också möjlighet att nå Europa League. Ifall Union berlin inte skulle nå Europa League genom ligan, så kan man också få en plats till skänks till Europa League från vinnaren av cupfinalen senare i maj. Det ligger kanske långt bort, men i teorin är det fortfarande möjligt att nå Champions League. Den drömmen kan bli sann om Red Bull Leipzig blir störda av Arminia Bielefeld, Union Berlin vinner marchen och att de andra resultaten går Union Berlins väg. Ifall allting ska klaffa, gäller det att alla förutsättningar går enligt planen. Man får lov att drömma stort, men fokuset ligger såklart först och främst på matchen mot Bochum hemma på die Stadion An der Alten Försterei.

Preliminära laguppställningar

Union Berlin: Luthe - Ryerson, Knoche, Jaeckel - Khedira - Trimmel (c), Haraguchi, Prömel, Gießelmann - Becker, Awoniyi

VFL Bochum: Esser - Gamboa, Masovic, Leitsch, Soares - Pantovic, Losilla (c), Rexhbecaj - Asano, Polter, Holtmann

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-05-13 21:03:54
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig