Mercedes Benz Arena, 2023-06-01 20:45

Stuttgart - Hamburger SV

Inför VfB - HSV

Ett riktigt klassikermöte väntar i det s.k negativa kvalet till Bundesliga. En match som kommer att skaka om, ge hopp och förtvivlan och förhoppningsvis sparka kvar VfB Stuttgart i Erste Bundesliga. 
Efter den mycket spännande avslutningen i alla tre ligorna så satt VfB på en kvalplats. Det dröjde någon dag innan det kunde förkunnas att Hamburger SV blev motståndaren. Efter en fullkomligt vanvettig dramatik i Zweite Bundesliga så gick Darmstadt och Heidenheim upp direkt medan HSV fick kvala. 

Detta blir ett drama. VfB har fått hyfsad fart efter Hoeness ankomst och går in som favoriter med ett större spektrum av spelare, ett högre tempo och ändå med viss positiv känsla. HSV är besvikna efter förlusten, men vill ju samtidigt efter några års tragikomiska resa i Zweite Bundesliga äntligen ta sig tillbaka till där laget hör hemma. Två klassiska lag kämpar om platsen, men endast en går upp. 

VfB kommer till matchen i princip utan skador. Borna Sosa har varit skadad och det kan vara den enda som möjligtvis hamnar utanför. 
Laget nedan- Vagnoman, som kom från HSV inför säsongen ser naturligtvis fram emot detta lite extra, 

Bredlow - Mavropanos, Anton, Ito - Silas, Karazor, W. Endo, Vagnoman - Millot, Tiago Tomas - Guirassy

HSV

HSV var Zweites bästa bortalag, men har inte vunnit i Stuttgart på 13 matcher. Men Tim Walter är coachen som också var i VfB och kan klubben, omgivningen och förväntningarna. Laget saknar  Omar Megeed, András Németh, László Bénes och Noah Katterbach men får tillbaka Bakary Jatta från avstängning. 

Laget
Heuer Fernandes - Heyer, David, Schonlau, Muheim - Meffert - Reis, Kittel - Jatta, Glatzel, Dompé 


TV: Höjdpunkter från Stuttgarts vår i Bundesliga

 

Magnus Falk2023-06-01 11:21:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart