Inför VfB - Leverkusen

"vi måste visa vägen", menade Peregrino Matarazzo inför matchen. 
Han pratade stort på presskonferensen om Hitzlspergers avgång, om skador och hur laget förberett sig, men betonade att det är viktigt att hitta en riktning med laget. Efter fyra poäng på fyra matcher, så behöver laget ett bra resultat mot Bayer Leverkusen. Efter att ha släppt in en del mål de första tre matcherna, så stängde man ned Frankfurt senast och kunde knipa en pinne med 1-1. Matarazzo är ingalunda orolig, men ser att en stabilitet och viktiga poäng behövs för att peka ut en väg framåt. 

Låt mig kolla lite på lagen

Bayer Leverkusen
Mitchell Bakker, Jeremie Frimpong och Moussa Diaby
Tre av av de tio snabbaste spelarna i Bundesliga. Tre av de unga spelarna som är på väg framåt i den nye schweiziske tränaren Gerardo Seoanes händer. Det är ett offensivt, snabbt spelande, lätt Hawaii-stänkande Bayer Leverkusen som kommer till Stuttgart. Das Werkself genomgår en föryngring med Wirtz, Diaby, Frimpong, Bakker, Tapsoba och Kossounou. På samma sätt som VfB bygger sitt lag med ungdomar från en oerhört splittrad geografi så håller Leverkusen till stor del göra samma sak. Med Florian Wirtz har laget Tysklands stora rådiamant. En 18åring som redan gjort sju mål i Bundesliga, som tagit steget in i landslaget. Bayer Leverkusen har legat mig väldigt varmt genom alla år och stärktes hårt när laget fick en av mina stora idoler Bernd Schuster i laget under 90-talet och hade de fantastiska f.d DDR-stjärnorna Thom och Kirsten i laget. Många har väldigt förutfattade meningar om denna "Parkplatz von Köln" och länken till storförtaget Bayer, men samtidigt som den länken finns så har man sällan sett laget agera utifrån förutsättningar som kan finnas när en stor koncern finns bakom. Bayer Leverkusen har under många år varit med i toppen, men aldrig tagit det riktiga steget. Efter säsongen 2001/2002 spetsades det till när Bayer Leverkusen på kort tid förlorade tre titlar och hade ett helt gäng som senare var med och förlorade VM-finalen med Tyskland 2002. 
Nu kommer detta episka lag till Stuttgart. Sju poäng tagna av 12 möjliga hittills och med ett offensivt spel som har skördat triumfer och mål. Samtidigt fick man överraskande stryk mot Borussia Dortmund senast efter att ha lett matchen tre gånger och senast förlorat med 4-3. I veckan mötte man Ferencvaros i Europa League och vann med 2-1 efter mål av Wirtz i andra halvlek. Bitvis var försvarslaget skakigt och kanske ställer Seoane om laget defensivt. Skador på Baumgartlinger och Tapsoba. 

Troligt lag
Hradecky - Frimpong, Kossounou, Tah, Bakker - C. Aranguiz, Demirbay - Diaby, Wirtz, Paulinho - Schick

VfB
Matarazzo har ett par inledande problem att bemästra.
Waldemar Anton fick rött senast och är avstängd. Philipp Förster är sjuk och måste ersättas. Lägger man sedan till Silas Katompa Mvumpa, Sasa Kalajdzic, Chris Führich, så saknas minst hälften av det lag som "Grino" vill ställa på benen om alla är friska. Samtidigt har Mangala återkommit till laget och skapar stabilitet centralt och med Marmousch intressanta match mot Frankfurt så finns det en liten X-faktor på topp. Saknas gör också Ahamada, Sankoh och Cissé. 

Laget
F. Müller - Mavropanos, Karazor, Kempf - W. Endo - Massimo, Mangala, Sosa - Klement, Klimowicz - Marmoush

 

Magnus Falk2021-09-18 18:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart