Inför VfB - Union Berlin

"Wir erwarten uns ein volles Haus"
Jodå, för första gången sedan Mars 2020, så fylls Mercedes-Benz-Arena upp igen. Restriktionerna är borta och VfB Stuttgarts kan välkomna Schwaber och Union Berlin-supportar till match igen. Det lär bli tifo, karavan med Commando CannStatt och strupsånger med klassiker av FantaVier. VfB Stuttgart laddar för fullt för en arena med ljus, ljud och glädje. Nu skall fotbollens kraft komma tillbaka och med detta skall VfB ta fart igen. Efter en blek start så har klubben nu tre raka utan förlust och ligger fast förankrad i mitten av tabellen. Nu kommer Union Berlin, som långsamt etablerar sig i toppen av tabellen. Tre raka vinster och de blandar sig med i toppen. 

Några tankar kring matchen

VfB Stuttgart
Full arena menar publikanstormning och bra stöd. Union Berlin kommer med ett starkt lag och VfB har en del att tänka på när man sätter ihop laget. Florian Müller, Tanguy Koulibaly, Waldemar Anton och Robert Massimo saknas på grund av skador. Sedan tidigare är Silas Katompa Mvumpa borta men är på väg tillbaka. Det innebär återigen att vi lär se en trio där bak med den allt starkare Mavropanos och Kempf tillsammans med den starke japanen Itoh. Med en tillfrisknad Mangala så kan Matarazzo återigen förlita sig på Endo-Mangala som block med Sosa och möjligen Klimowicz på kanterna. Führich har gått rakt in centralt och har tillsammans med Nartey spelat ett bra centralt mittfält. Al Ghaddioui kan möjligen få chansen nu när Marmousch är lätt skadad. 
Laget så
Bredlow-Kempf, Mavropanos, Ito-Endo, Mangala-Klimowicz,Förster,Führich,Sosa-Al Ghaddioui

Union Berlin
Urs Fischer har i "Eiserne Unions" tredje säsong fått upp ett bra flyt i laget. Långe Andreas Luthe i målet har bra hjälp av stabile Marvin Friedrich, Robin Knoche och Paul Jaeckel. Här kan också intressante Timo Baumgartl finnas. Han var med i VfB länge, är uppvuxen i klubben, vände till PSV Eindhoven utan större framgång och har nu givits nya möjligheter hos Union Berlin. 
Rani Khedira är en annan bekant spelare som finns på centrala mittfältet och namnet är naturligtvis bekant. Född och uppvuxen i Stuttgart med VfB som moderklubb. Det blir vidare en intressant kamp centralt då Unions offensiva spets domineras av japanen Haraguchi som gjort en bra säsong i år och nigerianen Taiwo Awoniyi som gjort en hel del mål genom säsongen. 
Union Berlin är formstarka med tre raka segrar i Bundesliga, men hade en tråkig upplevelse i veckan i Rotterdam då Feyenoord vann med 3-1 i en match som hade en del stökigheter med publiken. Kommer det att påverka Unions spel mot VfB? Vi får se

Laget:
Luthe-Jaeckel,Friedrich,Knoche-Giesselmann,Khedira,Möhwald, Ryerson-Haraguchi-Awoniyi,Kruse

Magnus Falk2021-10-23 21:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart