Inför VfB - Werder Bremen

9 februari 2013 så spelade en ung Kevin de Bruyne in 4-1 för Werder Bremen på Mercedes-Benz Arena. Der var den senaste gången "die Werderaner" slog VfB Stuttgart i Schwabens huvudstad. Efter det har VfB spelat fem matcher hemma mot dessa gossar och inte förlorat. Nu är det dags igen. Match igen imorgon. 
VfB Stuttgart måste komma tillbaka efter misären mot Bayern München. Det var en fantastisk match av Bayern München och en rejäl minnesbeta för Schwabens soldränkta stjärnor. Nu måste Matarazzo komma tillbaka. Åttonde platsen är kvar och faktiskt är Europaspel inom räckhåll. För motståndarlaget är man i en mellanzon just nu. Sju poäng ned till kvalstrecket och långt upp till europaspel. 
I en liga där hemma- och bortaspel är likadant eftersom det inte finns publik, så kan dock matcherna gå hursomhelst. Låt mig titta lite på förutsättningarna.

VfB Stuttgart
Tillbaka från VM-kvalspelet. VfBs hjältar har samlat ihop sig och framför allt Sasa Kalajdzic kommer tillbaka ännu längre än tidigare. Han gjorde debut i landslaget och inledde sin karriär med en hel del mål. Väldigt intressant inledning.Mavropanos debuterade i Grekland och dennes självförtroende stiger. 
Men tränare Peregrino Matarazzo har en hel del intressanta skador att ta hand om. Tre nyckelspelare saknas till matchen.
- Orel Mangala är på väg tillbaka efter muskelbristning
- Nico Gonzales sträckte sig igen
- Silas Wamangituka ledbandskada i knäet. 
Tre nyckelspelare som måste ersättas. 
Mangala verkar kunna ersättas av unge Ahamada. Vem tar Silas plats? Jo, här finns några alternativ - Erik Thommy är den mest sugne och kanske den som är mest lik Silas. Men här finns också Klimowicz, Massimo och möjligen Klement. 

Laget troligtvis
Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Ahamada, Sosa - Thommy - P. Förster, Castro - Kalajdzic

Werder Bremen
Ludvig Augustinsson och Rashica möttes i VM-kvalet senast. Kärt möte mellan dem inför matchen och kanske pratas det lite extra om detta i omklädningsrummet inför matchen. Werder Bremen är ett anonymt lag detta år. Det har varit svårt att skaka om i ligan. Florian Kohlfeldt har dock suttit ett tag i sann Bremen-anda och man låter den f.d ungdomstränaren forma laget. Det saknas dock profilspelare och målskyttar. Möhlwald, Füllkrug och Sargent har gjort fem mål var och det är bäst. Ingen spelare sticker ut med väsentliga resultat utan laget har varit ett jämnt spelande lag.
Kohlfeldt spelar oftast med 3-4-1-2, men mot Wolfsburg senast var det 3-1-4-2 med Möhwald som central spelare. Möjligen går man tillbaka till 3-4-1-2 igen. Inga nämnvärda skador, men Sargent är avstängd och troligen går Füllkrug in. Davie Selke eller japanen Osako är alternativ dock. 

Laget
Pavlenka - C. Groß, Toprak, Friedl - Gebre Selassie, Augustinsson, Möhwald, M. Eggestein,-Schmid - Füllkrug, Rashica

 Match söndag

 

Magnus Falk2021-04-03 17:57:44
Author

Fler artiklar om Stuttgart