Mercedes Benz Arena, 2023-10-07 15:30

Stuttgart - Wolfsburg
3 - 1

inför VfB - Wolfsburg

inför VfB - Wolfsburg

Det är dags för bilträff i VfB. 
Samtidigt som karnevalsfesten på Cannstatter Wasen går mot sitt slut, så är det också en bilträff. Runt MHPArena så samlas det folkvagnar och golfar tillsammans med mercedes och en del porschar- Men spelas det inte fotboll också? Absolut. Inne på arenan värms det upp. Vfb Stuttgart luftar sina formstarka ben och på andra planhalvan ett av de mer utskällda och avskydda lagen i VfL Wolfsburg. Jo, det är nog så. Laget är inte direkt poppis, inte ens i egna staden, där det sällan är fullt i hemmaborgen och tyvärr är detta nog mycket på gruind av att det är söönderpumpat av pengar från just VW och finns i en av de absolut tråkigaste städerna i landet. 
Men de kan spelas boll. De vann ligan för femtontalet år sedan med ett mycket begåvat lag och har varit en klockren beståndsdel av ligan. De senaste åren har man dock likt VfB fått kämpa för sin överlevnad, men med tränaren Nico Kovac så verkar man ha fått en del bättre kontroll och stabilitet. 12 poäng på sex matcher är starkt och senast blev det en övertygande 2-0 mot Frankfurt. Kovac har fått ordning på ett ganska virrigt och oengagererat lag. 

VfB har gått som tåget inledningsvis. 15 poäng av 18 möjliga är rent enastående efter att ha tappat så många nyckelspelare. Egentligen har nyförvärven i laget inte tagit massor av plats. Angelo Stiller på mitten det lysande undantaget. Deniz Undav klev in senaste med två mål, annars har nyförvärven sett till att bredden funnits, skapat konkurrenskraft och sett till att spelare som Anton, Karazor och Führich lyft sig. Men Hoeness har haft problem i veckan då spelarna Dan-Axel Zagadou, Atakan Karazor, Angelo Stiller, Silas och Serhou Guirassy.alla varit sjuka eller hoppat träning på grund av småskador och det stör uppladdningen rejält. 

Som läget är idag så tror vi dock på följande uppställning
Nübel - P. Stenzel, Anton, Zagadou, H. Ito - Karazor - Stiller - Millot - Silas, Führich - Guirassy

Wolfsburg
Die Wölfe kommer med en lysande målvakt i Casteels, en snabb ytterback i Baku, danske Maehle, svenska Svanberg, rutinerade Arnold och Gebhardt, VfB-bekantingen Tiago Tomás och så Jonas Wind som jagar Guirassy i skytteligan. Ett starkt gäng. 
'
Casteels - R. Baku, Lacroix, Zesiger, Maehle - Svanberg, Arnold - Gerhardt - Majer, Tiago Tomas - Wind

Magnus Falk2023-10-06 23:48:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart