Inför VfL Bochum- VfB

"Du bist keine Schönheit, vor Arbeit ganz grau
Du liebst dich ohne Schminke, bist 'ne ehrliche Haut
Leider total verbaut, aber gerade das macht dich aus"

Hur många gånger har jag inte lyssnat på, förundrats över och slagits av Herbert Groenemeyers fantastiska hyllning tlll sin hemstad? Jag har själv aldrig varot i Bochum, men i många onkringliggande städer såsom Solingen, Krefeld, Gelsenkrichen, Wuppertal, Essen, Mönchengladbach, Düsseldorf och Köln. Bochum har jag möjligen passerat förbi utanför med bil någon gång men aldrig tagit stegen in till de blåa eller de icke nedflyttningsbara som de också kallade sig en gång i tiden. Vill man vara elak så kan man också ge dem ordet - de titellösa. Inga Bundesluga-titlar och inga cuptitlar även fast de har varit nära. 

VfB Stuttgart är i Bochum för att spela en av alla dessa viktiga matcher som är kvar. Åtta matcher kvar och VfB är sist i tabellen. Nye tränaren Sebastian Hoeness har tagit klubben till semifinal i DFB-Pokal efter seger mot Nürnberg och en seger mot Bochum är ett absolut måste. Motståndarna ligger sex poäng före på en 15e plats och när man läser detta fakta är endast seger möjlig. 
Nye tränare Hoeness har haft en vecka med laget och börjar långsamt att hitta tillbaka till en uppställning som spelarna känner igen. Han har valt en 3-5-2-uppställning med väldigt klara regler för ytterbackarna där Vagnoman och Borna Sosa agerar wingbacks med licens att anfalla. Tillbaka i laget är Serhou Guirassy, som tillsammans med Chris Führich skall stå för det offensiva, Här kommer Haraguchi och Führich att få växeldra när det gäller vem som skall förse Guirassy med bollar.
Jag ser nyfiket på hur Hoeness kommer att leda denna match, 

Laget: Bredlow-Mavropanos, Anton, ITo-Vagnoman,Endo,Karazor, Haraguchi, Borna Sosa-Führich, Guirassy

VfL Bochum
Laget leds av den väldigt intressande schwaben Thomas Letsch, som hade stora framgångar i Holland innan han återvände till Tyskland. Letsch var på fallrepet ett tag efter fem raka förluster och ett lag i fritt fall, men har återfått farten och gar sju poäng på tre matcher och en bra skalp i RB Leipzig på hemmaplanen. Tränare Letsch vet att detta är en jättechans att haka av VfB och har sagt det vid flera tillfällen på presskonferensen. Samtidigt har han stor respekt för VfB och han såg hur de gick till semifinal i cupen. "Lite annorlunda spel än tidigare, men cdet betyder inte att de spelar så mot oss". 
Letsch har i princip en full trupp att utgå ifrån. Flera spelare har kommit tillbaka, men ersättarna har gjort det mycket bra. Spelare han lyfter fram är Patrick Osterhage och Danilo Soares, som kommit in och tagit en bra plats. I laget finns en gannal VfB-are i Kevin Stöger som varit en av lagets bästa spelare och en som gärna tar avslut. 

Laget
Riemann - Stafylidis, Ordets, Masovic, Danilo Soares - Losilla, Osterhage - Asano, Stöger, Antwi-Adjei - P. Hofmann

Match om några timmar. 
 

Magnus Falk2023-04-09 13:24:47
Author

Fler artiklar om Stuttgart