2020-06-27 15:30

Werder Bremen - 1. FC Köln

INFÖR: Werder Bremen - FC Köln

INFÖR: Werder Bremen - FC Köln

Bremen millimeter från nedflyttning - men ett sista halmstrå finns kvar

Så är vi framme vid ändhållplatsen för Bundesliga 2019/20. Guldstriden är avgjord sedan länge. FC Bayern överlägsna som vanligt. Ligans mest spännande upplösning finns istället i bottenstriden. Två lag gör upp om en kvalplats till Bundesliga 2020/21.

Det finns så många nyanser, så många vinklar hos Werder Bremens säsongsavslutning och sannolika nedflyttning. Den långa sviten (40 år sedan förra degraderingen), chansen/risken att möta HSV i ett kval, Claudio Pizarros avsked, den avbrutna säsongen, de tomma läktarna. En trupp som är på tok för bra för att åka ur. En klubb som är för stor, för klassisk för att flyttas ner. Men i slutändan ett lag som är för dåligt för att sluta topp 15 i Tysklands högstaliga. Vad händer med en klubb som flyttas ner för första gången på 40 år? Vad gör det med ekonomin, med självbilden, med supportrarna? Räcker det att blicka mot Hamburg för att se vad Bremen kan ha framför sig vid en degradering? Förhoppningsvis behöver vi aldrig få veta. Det sista halmstrået finns kvar: Werder kan fortfarande ro en kvalplats i land.

Vad krävs för att Bremen ska nå kvalplats?
- Werder Bremen måste vinna över Köln
- Fortuna Düsseldorf måste förlora mot Union Berlin, kryss räcker om Werder vinner med fler än 3 mål
- Om Werder vinner med 4-0 och Fortuna spelar 4-4 kan varken poäng, målskillnad eller antal gjorda mål skilja Bremen och Düsseldorf åt. Då tar Düsseldorf kvalplatsen tack vare inbördes möten.

Florian Kohfledt om Claudio Pizarro
"Det skulle inte finnas något finare än om Claudio fick göra målet som tar oss till kvalspel. Det blir inga gåvor bara för att det kan vara Claudios avskedsmatch, har byts bara in om han kan göra nytta rent sportsligt. Det är även han införstådd med. Även Claudio har siktet inställt på att nå kvalet, inte på att detta kan bli hans sista match."

Ludvig Sandahl2020-06-26 22:57:34
Author

Fler artiklar om Werder Bremen