Jisses.. Labbadia som tränare igen?

Jisses.. Labbadia som tränare igen?

Det puttrar som i en Spätzlegryta i Schwaben. Det har varit ett rejält långkok med kanin och örter. Wehrle, Vogt och några av de externa rådgivarna Förster, Khedira och Buchwald tittar på och undrar vad som pågår. Först försvann Matarazzo och nu Mislintat. Laget harvar på en 16e plats i tabellen och interimstränare Michael Wimmer har inte fått fart på laget. Krisen är total och nu söker man en räddare och namnet verkar kunna bli... Bruno Labbadia.

Vafalls?
Bruno Labbadia. Igen?
2010 tog man in gossen från Darmstadt som tränare. Högeligen kritiserad redan då som tränare, när han skulle lyfta ett lag i kris. Bruno Labbadia har ofta fansen emot sig. Vad han än gör, så har han inledningsvis alltid fansen emot sig. Mycket handlar om Labbadias ibland fräna uttalanden kring spelare och lag, men en del om del om hans yttre, Labbadia kommer alltid med en elegans och ett välvårdat yttre och "Schöne Bruno" får utstå spott och spe för detta. Efter VfB har Labbadia varit i HSV, Wolfsburg och Hertha Berlin. Man kan dock inte säga att han misslyckats. HSV exempelvis var en succé då han räddade dem kvar och tittar man på Wolfsburg och Hertha Berlin så har han också gjort acceptabla resultat. Labbadia tas ofta in till lag i kris för att röra om i grytan och skapa energi.
Hans tid i VfB var lång. Nästa tre år satt han vid rodret, tog laget från nedflyttningsplats till UEFA-Cupen två gånger och cupfinal mot Bayern München. När han fick sparken av Bernd Waeler så var detta mycket kritiserat inom klubben och fansen hade äntligen tagit honom till sitt hjärta.

Grytan med Spätzle, kanin och örter kokar. Blir det Labbadia igen?

TV: Höjdpunkter från Stuttgarts höst i Bundesliga

Magnus Falk2022-12-02 03:45:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart