Kalajdzic kvitterade mot Union med två i slutminuterna

Kalajdzic kvitterade mot Union med två i slutminuterna

Hans uttalande i media efter matchen skakade om internet rejält. "
Reporter: "Sie schauen auffällig oft aufs Handy, gratulieren da schon viele?"
Kalajdzic: "Nein, ich hab auf Kickbase geschaut und ich Trottel hab mich nicht aufgestellt!"

För er som inte hänger med; Kalajdzic kollade Fantasy Football och insåg att han inte spelat sig själv.
Men österrikaren var det stora namnet när vintermörkret lagt sig över Mercedes-Benz-Arena och varför inte? Han kliver in från bänken med sina två meter i syfte att göra avtryck och intryck. Det gör han, VfB låg under med 0-2 och mot slutet gör österrikaren två stycken och tillser att VfB tar en pinne. 

Fast VfB gör ingen större match, I alla fall inte till en början. 
Nina Hagen sjunger
Wir aus dem Osten geh'n immer nach vorn
Schulter an Schulter für Eisern Union
Hart sind die Zeiten und hart ist das Team
Darum siegen wir mit Eisern Union


Union Berlin hade en plan från början. Låt inte VfB använda sina starka kanter och omställningar. Huvudstadslaget låg tätt och stängde ytorna riktigt bra. Trion Friedrich-Kniche och Giesselmann i försvaret hade inledningsvis inte mycket att stå i och det kanske var för att hemmalaget var i lätt chock efter att just denne Friedrich nått högst på en frispark och nickat in 1-0 till bortalaget efter fyra minuter.
VfB hade det svårt att få igång spelet och framför allt var uppspelen skrala. Mavropanos och Kempf som tillsammans med Endo brukar kunna öppna upp spelet bra, slog bort många passningar. På kanterna hade Borna Sosa och Silas Wamangituka inte mycket rätt. Ett tiotal bollkontakter i hela första halvleken och Unions försvar behövde inte göra mycket för att stoppa de flyende VfB-arna, Hemmalaget fick ställa om från start då Mangala gick sönder på träningen och ersattes av Förster, som ändå var en av de starkare i laget, Endo hade en av sina sämre dagar och den flitige japanen var blek i första halvleken, Nico Gonzales jobbade hårt dock och  gjorde de vad han kunde för att störa Unions försvar. Gonzales och Klimowicz hade ett par chanser mot Luthe, men å andra sidan var Kobel ordentligt på tå när Teuchert sköt på nära håll.
1-0 i paus till Union. 

Matarazzo bytte i paus. Didavi ersatte Klimowicz och Coulibaly klev in istället för Borna Sosa. Sedan kom även Stenzel in för Mavropanos. Nu blev det en stark hemmaperiod. Gonzales träffade ribban, Coulibaly missade ett inlägg med luggen och Castro fick ett jätteläge som han borde satt. Men när det verkade så bra så slog Union Berlin om och kontrade in 2-0. Som tysken säger "die Vorentscheidung"?, 
Men då kliver Sasa Kalajdzic in. Kempf ut och österrikaren in. Tio minuter senare har han gjort två mål. Den sistnämnda efter VAR, 

2-2 i Stuttgart och österrikaren hade inte med sig själv i Fantasy Football. Illa. 

 

Magnus Falk2020-12-16 09:05:01
Author

Fler artiklar om Stuttgart