Klassikerklubben riskerar konkurs – olika planer för återstarten

Klassikerklubben riskerar konkurs – olika planer för återstarten

Flertalet tyska klubbar har redan meddelat att de riskerar gå i konkurs om seriespelet inte snart återupptas – vilket det finns olika planer för när det ska ske.

VfL Bochum är den äldsta professionella fotbollsföreningen i Tyskland och anses vara en av de mest anrika och klassiska i landet. Sedan millenniumskiftet har man dock haft det tungt sportsligt och de tio senaste säsongerna har man spenderat i andraligan utan att egentligen varit nära en uppflyttning till Bundesliga.
 
Även utanför fotbollsplanen upplever man tuffare tider och det främst ekonomiskt. Nu låter föreningen meddela att det rådande speluppehållet har drabbat dem så pass hårt att man riskerar konkurs om inte situationen snart förändras. Därför är hoppet nu att säsongen ska återupptas i början av maj, vilket är ligaförbundets nuvarande plan även om det av förklarliga skäl kommer bli spel inför tomma läktare.
 
Bochum är inte ensamma om att hotas av konkurs. Ytterligare tolv klubbar hemmahörande i antingen Bundesliga eller 2. Bundesliga har uppgett att de redan ligger risigt på det och att man inte har möjlighet att vänta längre än till max juni med att spela, annars kan hotet om konkurs bli till verklighet.
 
Nya spekulationer om återstarten 
Efter förra veckans möte mellan det tyska ligaförbundet och representanter från de samtliga 36 klubbarna i Bundesliga och 2. Bundesliga beslutades det att göra ett försök att återuppta säsongen den första helgen i maj. I så fall kommer det spelas en omgång i veckan, men skulle det dröja minst ytterligare en vecka innan seriespelet kan påbörjas igen kommer det bli ett betydligt tightare schema för att även hinna slutföra cupen.
 
Spekulationerna och scenarierna är fortfarande många och under de närmsta veckorna lär det hinna hända en hel del som gör att vi får mer kött på benen om hur och när återstarten kommer ske. Likt tidigare kan vi fans inte göra annat än att hålla tummarna för att allt löser sig på bästa tänkbara vis och att vi slipper se klubbar duka under på grund av ekonomiska svårigheter. 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-06 13:00:00
Author

Fler artiklar om Tyskland