Wohninvest Weserstadion, 2021-05-22 15:30

Werder Bremen - Mönchengladbach
2 - 4

Krisande Werder sparkar tränaren - Thomas Schaaf ersätter

Krisande Werder sparkar tränaren - Thomas Schaaf ersätter

Legendariske guldtränaren ska rädda Werder Bremen från degradering

Werder Bremen avskedar Florian Kohfledt med en omgång kvar av Bundesliga. Detta meddelade klubben under söndagen. Endast en omgång återstår av en vårsäsong där de grönvita kollapsat fullständigt och bytt en stabil mittenplacering mot kvalplats med tre poäng kvar att spela om. 

Efter hemmasegern mot Arminia Bielefeld i mitten av mars kändes saken klar - Bremen skulle undvika bottenstriden denna vår. Antalet poäng ner till kvalplatsen var tvåsiffrigt, och bara tio matcher återstod av säsongen. Segern mot Arminia följdes dock av en osannolikt djup svacka - en poäng på de nio kommande ligamatcherna. En! Beslutet att avskeda Kohfeldt är naturligtvis inte svårt att att förstå - men varför dröjde det till nu? Skadan är skedd. Bremen är inför sista matchdagen centimeter från spel i andraligan, för andra året i rad.

Kohlfeldts ersättare? Lyfta upp någon U21-doldis? Låta assisterande kliva fram? Nädå, forne Werderspelaren och guldtränaren från klubbens senaste storhetstid, Thomas Schaaf (ett ligaguld och två cupguld som tränare, samt två ligaguld, två cupguld och ett cupvinnarcupguld som spelare) kliver ner från sin mer administrativa roll kring A-laget för att coacha de grönvita till tre poäng och säkrat kontrakt i sista omgången. Efter att ha avvaktat, avvaktat och avvaktat tar klubben nu till bland den mest drastiska av tillgängliga nödlösningar för att undvika en degradering som känts nästintill oundviklig den senaste tiden. Idéfattigt, uddlöst och tafatt spel är slutprodukten Kohfeldt lämnar efter sig efter att ha fått drygt tre år på sig att implementera sina idéer. Schaaf tar över i det mest otacksamma av lägen, men beslutet ger onekligen den sista speldagen en ny dimension och inger hopp om trendbrott och tre pinnar till de grönvita.

Förutsättningarna
Tre lag gör upp om en kvalplats samt en plats på säker mark.
Köln på 30p möter jumbon Schalke hemma. Sannolik trepoängare för Köln.
Werder Bremen på 31p möter Gladbach hemma. Svår hemmamatch, Gladbach har Europa att spela för.
Bielefeld på 32p möter Stuttgart borta. Stuttgart också med i loppet om Europa och är favoriter att vinna.

Samtliga matcher spelas lördag 15:30. 

 

Ludvig Sandahl2021-05-17 15:57:09
Author

Fler artiklar om Werder Bremen