Kryss i Schwabenderby

Det gick inte att upprätthålla euforin från 3-3 mot Dortmund. Att kliva ut mot Augsburg och spela ut för fullt, det gick inte. Trots tjoande bortafans och ett läga som definitivt fortfarande är prekärt.
Fc Augsburg var som vanligt en tuff motståndare och satte VfB under tryck direkt. Hög press, mycket löpvillighet och VfB lyckades inte få ihop lagdelarna. Bollarna erövrades inte tillräckligt ordentligt för att starta upp ett eget spel och Augsburg fick tag på bollen igen. Exakt så gick det till när Arne Maier med ett inlägg hittade Dino Beljo, som helt fri framför Bredloew nickade in 1-0.
Sedan verkade det som att VfB pratade ihop sig och via Chris Führich och Wataro Endo så mobiliserades motangrepp, som var farliga. Trippelchans via Guirassy och Ito, men hemmalaget höll undan de första 45 minuterna ocjh Sebastian Hoeness fick ha ett klassiskt mana-på-tal i halvtid för att vända på detta.
VfB kom sedan ut med bättre humör och intresse i andra halvleken och efter en tilltrasslad situation efter en fast situation lyckades kapten Endo styra in kvitteringen med en kvart kvar. Nu klev också resten av laget fram och det blev en tuff avslutning på matchen där VfB ägde det mesta av spelet, men 1-1 stod sig- En viktig punkt, men samtidigt ocvkså två förlorade.

Med fem omgångar kvar är det vidöppet i botten: Augsburg 30.Hoffenheim 29 Bochum 27, VfB 25, Schalke 24, Hertha Berlin 22.