Kryss igen för VfB

Nej, det vill sig inte för VfB.
Att ta en trea i Bundesliga efter sjätte matchen ser illa ut och nu börjar bottenträsket hägra för laget med den rödvita bröstringen. Mot Schalke måste naturligtvis tre poäng komma, men på grund egna misstag och en utvisning så sätter man sig i en egen svår och jobbig sits. 
Matarazzo satt på läktaren och laget som klev ut var lite ovanligt eftersom Lilian Legloff äntligen fick göra sin debut från start och Tiago Tomás sattes på bänken. Gjorde Egloff bra ifrån sig? Absolut. Egloff var en av de bättre i laget tillsammans med Führich i offensiven och Flo Müller i försvaret. Ito-Mavropanos och Anton hade det svårt med positionerna och kvitteringsmålet från Terodde var positionsfel.
VfB startade dock effektfullt med stort bollinnehav och när Chris Führich gjorde 1-0 så såg allt väldigt trevligt ut. Bra spel, mycket bollinehav-. Endo och Ahamada ägde centralen och man kunde skicka fram löpare som Silas och Führich att störa Schalkes försvar, 
Men strax efter gjorde målskytten Terodde sitt första mål i årets Bundesliga och kvitteringen var ett faktum.Det som sedan följde var att beteckna som två brottare som försöker få varandra på fall. Förvisso brände Jordan Larsson en jätte chans strax före paus, men annars var det segt. 
Tongovande i andra halvlek var att Joshua Vagnoman fick ett andra gult kort och VfB blev tillbakatryckta. Schalke 04 med mycket boll och VfB svarade med att ge Millot,Karazor och nye Guirassy speltid i syfte att få mer fart i benen. Schalke försökte och försökte och mot slutet var det nära flera gpnger , men en rygg från Stenzel, som kommit in och en räddning från Müller höll sifftorna nere. 
1-1 och fortfarande ingen seger. Nja; jag undrar vart detta leder. 

Magnus Falk2022-09-03 18:40:50
Author

Fler artiklar om Stuttgart