Maktkamp i VfB

När allting verkade så trevligt i VfB Stuttgart. Bra läge i ligan, ett lag i skaplig harmoni, en tränare med bra och fräscha idéer och vi går in i ett nytt år som sjua i ligan... då blossar det upp en intern maktkamp.
Den 18 mars skall VfBs medlemsförsamling välja en ny klubbpresident, som skall styra klubben framöver. I slutet av 2019 avgick Wolfgang Dietrich och som en interrimslösning kom Claus Vogt in. Han vill nu bli formellt vald av de 70.000 medlemmarna. Men nu har det tronat upp en motståndare och det är nu inte vilken som helst utan Thomas Hitzlsperger. 
Bekantingen från landslaget, klubblagen Bayern, Aston Villa och VfB bland annat är Vd för VfB Fussball AG och känner att hans roll i klubben inte riktigt får det fokus det borde. Fotbollen är överlägset störst och det borde få en större roll. Han tycker att Vogt hanterat en del frågor ekonomiskt inkorrekt, han agerar mer som en fan/supporter inom den sociala mediesvängen och Hitzlsperger anser att han med sin nya framtoning, sin framåtriktade sätt att se på saker borde vara rätt man för posten. 
Maktkamp således och detta avgörs i mitten av mars. 

Magnus Falk2020-12-31 15:21:56
Author

Fler artiklar om Stuttgart