Nästa generations unga vildar

Under de senaste åren har VfB Stuttgart enträget och ambitiöst plockat på sig en hel rad unga spelare. Under Bundesliga-säsongerna som varit så har VfB haft det yngsta laget i ligan. Det har vimlat av unga lovande talanger som ofta hämtats från franska eller österrikiska/kroatiska ligan, men nu verkar man också plocka fram egna talanger som skall ta plats. 
De senaste åren har vi sett spelare som Coulibaly, Cissé, Millot, Ahamada, Ito, Mavropanos, Faghir, Beyaz,Tibidi, Sankoh, Churlinov med mera ges tid i VfBs lag. Genomslagskraften här och var - ett frågetecken, men satsningen på de unga spelarna är stor och enastående. Inför den nya säsongen verkar också VfBs egna ungdomar ta stegen. VfBs U19 vann DFB-Pokal i våras och har tagit stora steg i sin utveckling och när nu VfB kör igång sin säsong så florerar en hel del yngre spelare i matcherna och i den trupp som skall åka på träningsläger. 
Framför allt ser jag tre-fyra spelare som alltsom oftast nämns som framtidshopp.

* Dennis Seimen - född 2005
En 190cm lång målvakt med bra reflexer och räckvidd. Media talar redan om honom som nästa stora målvakt från den tyska skolan och man tror att han till och med kan vara med uppe och slåss om en plats i Bundesligalaget. En ny Donnarumma? Nja, kanske inte, men en framtidsman av den större skolan.

* Mattis Hoppe - född 2004
En stabil lång ytterback, som nyligen kritade på en förlängning av avtalet och som har delatgit i träningsmatcher och är med på träningarna frekvent. En spelare som utvecklats ganska sent, men som också är värd att titta lite extra på under året. 

* Laurin Ulrich - född 2005
Den mest talangfulle av dem alla. Stabil mittfältare med bra passningsöga och ett bra skott. Ledde sitt lag stort under fjolåret och är bofast i tyska ungdomslandslaget. Har fått mycket plats under försäsongen och kommer att se Bundesligaspel under året med all säkerhet. 

* Lukas Laupheimer - född 2003
Återigen en riktig grovjobbare som kliver framåt. Laupheimer har varot en av de bättre i U19 och fått speltid i VfB II. Han tar steg-för-steg och har deltagit i försäsongen. han kan behöva mogna något år till i VfB II innan han tar nästa steg. 

* Rui Paula - född 2004
Offensiv yttermittfältare som också nämns med stora ord kring Schwabens lag. Alltid spelbar på sin kant, bryter in, gör mål och är redo för nästa steg. 

Några namn för framtiden när nästa generations unga vildar från Schwaben är på väg framåt. 

Magnus Falk2022-07-07 09:02:41
Author

Fler artiklar om Stuttgart