Notater från matcher som passerat

Notater från matcher som passerat

När man inte hinner med så hinner man inte... så är det.
Trots att jag såg större delen av matchen mot Hoffenheim, så hann jag inte med att varken notera inför-rapport eller matchrapport. Ibland kommer tiden i kapp och det samma gällde cupmatchen mot Union Berlin, så några kommentarer nedan om matcherna, 

Förlust mot Hoffenheim
Det var en match som många pratade om då¨Guirassy var borta för första gången och naturligtvis kom snacket om hur laget skulle klara sig utan honom. Hoffenheim ville växa från sin position i ligan och börja slåss om europaplatser. Samtidigt var det en återkomst för Matarazzo, den mycket populäre f.d VfB-tränaren som kom med en 3-1-4-2 uppställning med intressanta nya pigga ben i Bischof och Beier. Wout Wieghorst kom från ett katastrofår i ManU och ville visa att han har sin gamla Wolfsburg och Besiktas-form i sig. Baumann i mål är alltid bra och med Grillitsch,Prömel och Kaderabek finns klass. Så en tuff match i ett derby för VfB. 
Det skulle bli tufft för VfB, som inte hittade sitt spel och där spelskickliga mittfältare som Stiller och Karazor stod för brett och inte hittade passningsspelet. Lägg sedan till en osäker Anton i försvaret och Hoffenheim utnyttjade det kallblodigt. 1-0 kom då Beier löpte ifrån Anton och Rouault, sköt och Nübels boll gick till Prömel som fick in den vid stolpen. 2-0 via straff och Wout Wieghorst via stolpen. 
VfB hade inte mycket i första halvleken. Undav fick en straff, men Baumann gjorde en mästerlig räddning. Sedan tog Baumann en nick av just Undav. 
Men 2-1 kom i andra halvleken då Führich väggade med Undav och lirkade in 2-1 bakom Baumann. Nu trodde man att VfB skulle komma ordentligt, men knappt hade publiken satt sig ned förrän danske Skov tog sig förbi en passiv Anton och spelade in 3-1 via stolpen. 
Hoeness bytte in spelare och gick på offensiven, fick in 3-1 då Undav nickade in en ribblobb av Leweling, men Hoffenheim åkte norrut med tre poäng. 

DFB-Pokal
Union Berlin med Urs Fischer är i gungning. 10 raka förluster mot ett VfB som ville revanschera sig. Hur det gick? Jo,VfB reste sig och motade bort laget från Köpenick, som kom med en trogen skara som höll igång på kortsidan. Unions fans är fantastiska - det måste man säga. Sång och hopp, flaggor och körsång. Härlig stämning som Cannstatter Commando fick brottas med och gjorde det på sedvanligt bra sätt. 
Union hade den första chansen då den snabbe Becker fick på ett våldsamt skott som tog i ribban.Nübel var nära, men smällen mot ribban hördes ända till nästa delstat. Men VfB kontrade med en stolprullare av den allt mer aktive Undav, som fick foten på ett inlägg och målvakten Rönnow tittade långt efter bollen. 
Men strax efter kom 1-0. Inlägg från Itoh, skott från Leweling, retur till Undav som dunkade in 1-0. 
Union kändes slaget under större delen av matchen. Håglöst och utan större energi. Kapten Tremmel försökte med ett långskott, men det var egentligen vad som kom. Spelare som Volland och Behrens som man borde förvänta sig mer av - de sågs inte, Istället hade både Undav och Silas chanser. 
1-0 till VfB som marscherar till en åttondelsfinal. 

Magnus Falk2023-11-03 07:49:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart