Nya tian i Union Berlin heter Sven Michel

Efter det hastiga avskedet från Max Kruse påbörjades jakten på klubbens nya nummer tio. Nu har man funnit en ersättare i from av Zweiten Bundesligas ledande målskytt, Sven Michel från SC Paderborn.

Tomrummet efter Max Kruse är stort. Den som ska ersätta honom har stora skor att fylla. Det blev ingen spektakulär värvning likt den förrförra sommaren, men man har ändå knytet till sig en gedigen spelare från Zweiten Bundesliga som heter Sven Michel. Union Berlin har haft ögonen på honom en längre tid, men kände att det blev extra lägligt att slå till på honom nu. De fick ge 2,5 miljoner Euro för honom.

Han har imponerat under sin tid med SC Paderborn och är främsta målskytt med 15 fullträffar i andraligan. Lägg därtill att han också kan göra assister och hitta rätt passningar som leder fram till mål. För SC Paderborn blev det fem mål, sju gula kort och en assist när de var i Bundesliga och i andraligan blev det totalt 31 mål, 12 gula kort och 15 assist. Det är en spelare som inte är rädd för att ta i eller göra uppoffringar för laget. Han besitter också en hel del erfarenhet av fotboll på elitnivå med sina 161 matcher totalt för Paderborn i 3.Liga och 2.Bundesliga. Ett bra nyförvärv för Union Berlin i Bundesliga.  
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-01-31 18:00:56
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig