Oväntade flytten - Max Kruse återvänder till VFL Wolfsburg!

Kontraktet blev brutet i förväg med halva säsongen kvar. Max Kruse återvänder till sin tidigare klubb VFL Wolfsburg, som just nu befinner sig i bottenstrid. Union Berlin blev chockade och letar efter ersättare innan transferfönstret stänger natten mot tisdag den 1 februari. Ett oväntat besked från målgöraren som gjort sig älskad bland Union Berlins fans.

Igår kom beskedet de flesta Union Berlin-fans nog inte räknat med. Deras omåttligt populära favoritanfallare Max Kruse avbröt helt plötsligt sitt kontrakt i förväg för att skriva på för bottenkrigande VFL Wolfsburg. Hans kontrakt med Union Berlin skulle ha gått ut efter denna säsong. Max Kruse är inne på de sista åren av sin karriär och hade tidigare en kort sejour i Wolfsburg, där det blev nio mål och en tysk supercuptitel. Nu återvänder han dit och återförenas med gamle vännen och tränaren Florian Kohfeldt, som han hade under sin andra sejour i Werder Bremen.

Union Berlin fick fem miljoner euro för Max Kruse och letar efter en möjlig ersättare innan transferfönstret stänger natten mot den 1 februari. Om inte i detta transferfönster, så lär de agera under sommarens transferfönster istället. Det har än så länge florerat rykten om att man intresserar sig för Sven Michel från SC Paderborn i Zweiten Bundesliga. Han har haft en ledande roll för dem och gör en del mål och assists för sitt Paderborn, som just nu är ett mittenlag i Zweiten Bundesliga. Sven Michel har också hunnit med att göra en säsong i Bundesliga med sitt Paderborn. Att ersätta Max Kruse med en liknade spelartyp eller en spelare med samma erfarenhet, lär bli svårt. Men sportchefen Oliver Ruhnert har lyckats att knyta till sig storartade spelare till Union Berlin förut. Det återstår att se vad som händer under dagen innan fönstret stänger.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-01-31 13:52:54
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig