Parhästarna Labbadia och Trares

Parhästarna Labbadia och Trares

De står bredvid varandra i gräset och småpratar.
Strategin och taktiken läggs upp, det visas, det instrueras och det småpratas om spelarna och hur de rör sig på planen. De känner varandra väl - Bruno Labbadia och Bernhard Trares. Den ene är Chefstränare och den andra assisterande. Goda vänner sedan år tillbaka och en grund för ett gott samarbete. 

Bernhard Trares är född 1965 och uppvuxen i Kirschhausen i södra delen av Hessen. Bruno Labbadia föddes 1966 i Darmstadt; tillika Hessen. Redan i de lokala ungdomsligorna gjorde de sig ett namn och när det Hessiska distriktslaget för U14 skulle tas ut så träffades Trares och Labbadia för första gången. Historien berättar att de fann varandra rätt omgående. Trares- den bollvinnande spelsäkre mittfältaren- och Labbadia-som centertanken som gjorde mål. U14-laget som Hessen hade var ett riktigt bra sådant och var på flertalet turneringar med bra resultat. 
När de sedan skulle ta sina första professionella steg så möttes de båda i Darmstaft i slutet av 80-talet. Trares kom säsongen efter Labbadia, men de gjorde ett par säsonger ihop innan de delade på sig och inledde två separata karriärer. Labbadias karriär gick över HSV, Köln, Bayern München, Werder Bremen och han är den ende som gjort över 100 mål i både Erste och Zweite Bundesliga. Trares valde en annan väg utan större framgångar, men gjorde 7 säsonger i 1860 München under Werner Lorant och var då deras kapten och ledstjärna. 
När karriären var på väg att ta slut i början av 2000-talet så skulle Labbadia och Trares återförenas i Karlsruher SC. 2002-2003 gjorde de en sista säsong ihop innan tränarbanan började. 
Förvisso har de inte gjort gemensam väg under tränarkarriären, utan hittat tillbaka till varandra under de senare åren. Trares har försökt sig på ledarroller i Würzburger Kickers och Waldhof Mannheim, men har nog insett att han gör sig bäst som parhäst och Co-Trainer. Under de senare åren har han och Labbadia hängt ihop och efter första träffen i U14 en gång i tiden, så är det Labbadia som återigen tar rubrikerna med sina mål och Trares som gör ett stort arbete bakom. 

Magnus Falk2023-01-11 08:29:47
Author

Fler artiklar om Stuttgart