Redaktionen räknar ned: Försvararna

Efter målvakterna så hämtar vi försvarsspelarna. Matarazzo valde oftast en trebackslinje, men ställde om då och då till en s.k "Viererkette". Alternativen finns för tränaren och nedan är spelarna som skall bistå. 

Pascal Stenzel
25-årige Pascal Stenzel anslöt från Freiburg för något år sedan och har fått mycket speltid på högerbacksplatsen. I en normal trebackslinje är han som förste-alternativ och då kan han möjligen gå som wing-back. Uppfostrad inom Dortmunds led och gjorde även som 20-åring debut i A-laget mot PAOK Saloniki innan han lånades ut och försvann till Freiburg. En spelare som kan gå som defensiv mittfältare, men som skolades om av Tuchel och sedan hamnade på högerbacken i Freiburg. En spelare som gärna går med i offensiven utan att för den delen vara en ren "Wing-back" med de egenskaper som en sådan skall ha- dvs gå med högt i anfallen och komma med inlägg, slicka kantlinjen- utan mer en trygg spelare med bollen, som kan agera vägg, ta markering, vända hem snabbt. Stark i passningar, markeringsspel och att läsa spelet.

Konstantin Mavropanos
Återigen utlånad från Arsenal. Nürnberg först och nu VfB i två år. Vill Gunners någonsin ha tillbaka denne grekiske talang. Högst osannolikt. Greken har etablerat sig i Bundesliga som en trygg mittback tillsammans med kempf och Anton. Bygger mycket på snabbhet,, läsning av spel, närkamper och tacklingar. Gjorde mål i DFB-Pokal och det var ett viktigt steg för honom. 

Waldermar Anton
"Der Abwehr-Chef" skall återigen peka ut riktningen från bakre delen av planen. Stabil och reslig mittback - denne "Waldi" från norr. Står ofta rätt. Låg felprocent, bra på att hålla linjen och dirigera sina medspelare.En trygg och säker sista utpost som läser spelet mycket bra, En konditionsstark back som varit defensiv mittfältare och med en högerfot som gärna används till uppspel. 

Marc-Oliver Kempf
"Der Hesse" har varit i diskussion om att flytta, men har stannat kvar i klubben. En reslig försvarsspelare som gärna följer med fram i anfallen och gör några mål per år när han kommer på andra-boll eller på fasta situationer. Spelar till vänster i de trebackslinje som ofta förekommer, synkar bra med Anton, bra på att tackla, täcka boll, markering och i luftspel. Saknar kanske ledarskapet, att trycka på, att prata på planen, men en habil försvarssrese för VfB 

Clinton Mola
Han har haft en lång väg att vandra. Borta hela förra säsongen med en höftskada och påbörjade löp och rehab-träning rejält mot slutet av förra säsongen bara för att delta i träningsläger, träningsmatch och återigen åka på en lättare skada. Men Mola är en spelare som i full trim kan vara en möjlig konkurrent till Kempf. En bra vänsterfot och snabbhet. kan också spela defensiv mittfältare och mittback. han är utbildad i Chelseas regi, så detta är intressant framöver. 

Atakan Karazor
Han var ju Tim Walters första värvning. Han hämtade honom från Holstein Kiel och skulle bygga sitt spel kring honom. Närf sedan tränarskiftet kom, så fanns inte en riktig plats för honom. Är han försvarare eller mittfältsmotor. I Erste Bundesliga, så räcker han inte riktigt till centralt. Det går något för långsamt och han får sällan den tid han behöver. Bra teknisk med boll, bra passningsfot, men mljligen något för långsam för att verkligen ta den viktiga rollen. Kommer dock inledningsvis att få en hel del speltid då en del nyckelspelare är borta. 
 
Borna Sosa
En av klubbens absoluta nyckelspelare. Borna Sosa gjorde vad han kunde för att ta sig in i det tyska landslaget, men han förblir kroatisk landslagsman och de kommer att ha en härlig nytta av hans intensitet, snabbhet och vänsterfot som har en hög säkerhet när det gäller inlägg. Åtta målgivande passningar ifjol och han inledde cupmatchen med inlägg, framspelningar och var väl matchens bäste spelare. Borna Sosas utveckling har varit enorm i VfB och fortsätter han så här kommer klubben inte kunna ha honom kvar. 

Finns det andra som kan få speltid under året? Jo, det finns några aktuella spelare. Luca Bazzoli, som kom från FSV Frankfurt har fått lukta på seniorspel redan i träningsmatcherna; den lovande japanen Hiroki Ito, som lånats in från Jubilo Iwata, kommer med en bra utbildning och kunskap som back, Jacov Suver är en 18årig mittback som tagits med mer och mer i Matarazzos träningar och en annan mittback är 22årige Matej Maglica, som klubben också tror en hel del på. Spännande blir också att fälja hur VfB kommer att använda Moussa Cissé, som nyligen anslöt. Han är också primärt förssvarsinriktad. 
 

Magnus Falk2021-08-11 18:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart