Så börjar man en säsong - al Ghaddioui.

Efter att man dundrat in 10 stycken påett lokalt lag, så bbörjar upptrappningen. Inför nästintill tomma läktare på Robert-Schlienz-Arena bredvid den mäktiga Mercedes-Bena-Arena så dyker det schweiziska St Gallen upp. För alla historiska människor såär St Gallen viktigt då Gustav IV Adolf avled här och det finns ett väldigt känt kloster i området. Att det sedan ligger fantastiskt med alla berg och dalar, det säger sig själv. Fotbollslaget har ett samarbete med VfB och det blir inte sämre av att schwaben Peter Zeidler, med bakgrund från VfBs ungdomslag - tränar klubben. Alain Sutter - en gång långhårig driven mittfäktare i Bayern och Schweiziska landslaget -är sportchef och numera väldigt kortklippt. 
Match i Stuttgart denna dag och av det jag sett av denna så måste jag säga att jag imponeras av VfBs enorma aggressivitet. Det jagas något sensationellt när det gäller att erövra bollen och mittfältet är kompakt, vänder hem, låser och hjälper försvararna. Förvisso hade St Gallen - som ligger i förberedelsen för ligastarten- mes boll under första halvleken och Florian Müller i målet fick freda sig någorlunda. 
Det var 0-0 i paus, men när det gått sex minuter av andra havlek stod det 3-0 och Hamade al Ghaddioui hade gjort alla tre. "Ein lupenreiner Hattrick" säger tysken. Sex minuter. Jösses. 
Det var fru,kt av extremt högt spel av VfB. Man plockade av St Gallen bollen strax utanför deras försvar, vände hem, släppte upp St Gallen, slog om och gjorde mål. 1-0 då Coulibaly hittade al Ghaddioui, 2-0 då Klement hittade honom helt ren och 3-0 på nick efter Didavis inlägg. 
Det var intressant och mäktigt att göra ett hattrick på sex minutwer och även fast det är i början av säsongen såär det precis vad tysk.tunisiern behöver. Han kom tillbaka från skada, behöver sätta tryck på Silas och Kalajdzic och nu när Gonzales är borta, jo- bättre chans att visa upp sig... 

3-0 till VfB i en match där Matarazzo spelade med 22 spelare. Han bytte laget i paus och lät Müller spela hela matchen. Jordan Meyer, Aluo Kaol, japanen Ito och turken Beyaz fick alla speltid. Kul. 
Nästa match är mot Darmstadt. 

Magnus Falk2021-07-10 18:38:20
Author

Fler artiklar om Stuttgart