Säsongssummering 2023/24: Hannover 96

Säsongssummering 2023/24: Hannover 96

I en artikelserie sammanfattar fans till olika tyska lag säsongen för klubben i deras hjärta. Turen har nu kommit till Hannover 96.

Hans Bergman, Hannover 96-supporter:


Är du nöjd med säsongen?

- Ja, Hannover gjorde en ganska bra säsong även om det blev väl många oavgjorda matcher. Flera spelare visar en positiv utvecklingskurva. 
 
Vad har varit den största snackisen i klubben under säsongen?

- Tyvärr måste jag nog säga att den största snackisen var, att klubbens VD Martin Kind röstat för investerare i DFL, trots att föreningen Hannover 96 gett honom uppdraget att rösta emot. De protester som följde har vi alla sett under matcherna.

Vilket har varit det mest minnesvärda momentet under säsongen för er del?

- Bortamatchen mot Hamburger SV som Hannover efter stor dramatik vann med 4-3. Fansen genomförde högljudda protester mot Martin Kind, kravaller på läktarna, röda kort och många mål. Matchen hade verkligen allt!

Vilket nyförvärv har varit det bästa/sämsta?

- Bäst var Marcel Halstenberg som kommit "hem" till Hannover och förstärkt klubben något enormt. Kanske 2. Bundesligas bäste spelare. Sämst var definitivt Brooklyn Ezeh som kom från Bayerns akademie men tyvärr har dragits med personliga och disciplinära problem och därmed inte kunnat ta en plats i laget.
 
Om vi blickar framåt, hur ser framtiden ut för klubben?

- Hannover 96 har en uttalad treårsplan och nästa säsong är det året då man räknar med att gå upp i Bundesliga. Om man får behålla nyckelspelarna och värva en ny vass striker kan det mycket väl gå vägen. Extra kul är att unge Lars Gindorf som imponerat stort i andralaget i Regionalliga lyckats ta en plats i Hannovers startelva nu under våren. Han kan bli den playmaker som Louis Schaub ofta misslyckas med att vara.

Vill du skriva om Hannover eller annat lag i Tyskland? Hör av dig till oss på info@svenskafans.com

SVENSKAFANS.COM2024-05-24 09:00:00

Fler artiklar om Tyskland