Schwabens Julkalender - 13 December

Det finns spelare som skapar stämning. Det finns spelare som skapar riktigt hat. 
En av de stora diskussionerna under 80-talet var transfern av målvakten Eike Immel från Borussia Dortmund till VfB Stuttgart. Historiskt sett är han en av de mest kända målvakterna i Bundesliga med över 500 matcher för Dortmund och VfB. När han lämnade Dortmund 1986 för toppsumman 2 miljoner D-mark och gick till konkurrenten VfB. så var detta den största övergångssumman någonsin för en målvakt och något som egentligen var ganska ovanligt. Målvakter stannade ofta länge i samma lag och bytte sällan. Ulrich Stein HSV/Eintracht Frankfurt var ett lysande undantag dock. Eike Immel också. Men han var ändå nästan tio år i VfB och vann ligatiteln med dem 1992. 
När han gick till Vfb och man mötte Dortmund var det ingen rolig match. Nedan ser man hur hårt fansen gick åt honom med en massa skräp som skickades ut på planen mot honom. Men Immel stod pall och hans ligaguld senare skulle visa att han fick rätt. 


Fast hans karriär fortsatte och efter en kort tid i ManCity så gav han sig iväg på en skaplig irrfärd, som knappt slutade   och jag vet inte om detta är av godo för Eike Immel, men hans schlagersångar-karriär var en av de mer misslyckade. Som avslutning - en kortare hit av just Eike Immel. Glöm inte bort att göra vågen nu. Det är ju Lucia. 
  

Magnus Falk2020-12-13 12:59:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart