Silas Katompa Mvumpa förlänger

Han har inte nått upp till samma enormsa stegring som han hade för två säsonger sedan, men potentialen är oerhörd hos Silas Katompa Mvumpa. 
Den unge kongolesen landade hos VfB från franska klubbar under namnet Silas Wamangituka. Han slog igenom som en hypersnabb ytter med målsinne. Sedan kom knäskadan som satte honom ur spel och därefter tveksamheten kring hans identitet och ålder. Vips blev han ett år äldre och fick ett nytt namn. Snippeli-snapp. 
Men hans kapacitet finns där och under nye tränare Labbadia och sportchef Wohlgemuth så hoppas man på en ökning och förlänger kontraktet med kongolesen till och med säsongen 2025/2026. 
Intressant med kontraktet är att det inte finns någon officiell exitklausul, som säger att han kan gå om någon lägger upp en ansenlig summa pengar. Denna är borttagen och det verkar vara hela ok med Silas, som säger "Ich danke den Verantwortlichen des VfB für das Vertrauen. Ich fühle mich hier sehr wohl. Der Club bietet mir ein sehr gutes Umfeld, um mich weiter zu verbessern. Ich möchte mit dem VfB und seinen großartigen Fans erfolgreich sein"(han tackar VfB och ser detta som en utmärkt plats för sin utveckling)

Magnus Falk2023-01-05 10:40:34
Author

Fler artiklar om Stuttgart