Silly Season: Alexander Nübel blir VfBs nya målvakt- Uppdaterat

I de senaste två matcherna har 17-årige Dennis Seimen stått i målet för VfB, Den långe Seimen är en av Tysklands hetaste unga målvakter och fostrat i den Stuttgartska målvaktsskolan som många med honom innan. Han har stått då Fabian Bredlow varit skadad. Bredlow fick posten i målet under förra året då Florian Müller blev skadad och sedan inte kunde ta tillbaka platsen. Sedan gick Müller till Freiburg och diskussioner, funderingar har skakat om målvaktsdiskussionen. Bredlow-Seimen och Florian Schock som tredje-val? Håller det i Bundesliga? Nja, inte då tycker VfB och har varit och ryckt i en del spelare. Det har pratats om Yann Sommer och Alex Meyer, men främst om Alexander Nübel.
De sistnämnde värvades av Bayern från Schalke som en långsiktig lösning till Neuer. Men denna lägger ju aldrig av. Han är 37 år under 2023 och verkar fast besluten att köra vidare något eller några år. Bakom finns Yann Sommer, som inte heller lär släppa någon förbi sig om det inte blir tillsagt. Nübel då?  Jo,han insåg ifjol vad som skulle ske och spelade ett år till i Monaco med bra resultat. 2023/24 är han tillbaka och vill spela Bundesliga. FCB kan inte lova något, inte ens en plats på bänken och han vill inte till England. Då dyker VfB upp. 
VfB Stuttgart och Fabian Wohlgemuth har pratat med FCB och Nübel under några veckor och nu verkar det slutligen som att han lånas ut till VfB under 2023/24.

Alexander Nübel är 26 år gammal och kommer med två solida säsonger från Monaco. Stark på linjen, bra fötter, bra grepp, men missar en del i besluten. Visade upp en del nerver under delar av säsongen i Frankrike och Monaco valde att inte köpa loss honom.

Nu går han till VfB- med högsta sannolikhet- och där beräknas han ta förstaplatsen i målet. 
Intressant målvaktsdiskussion i VfB väntar, men den återkommer jag till. 

26/7: Nübel är klar för VfB. Han lånas in över säsongen, 

Magnus Falk2023-07-26 00:02:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart