Silly Season: Är det färdigt nu? Inte, va?

Nu skall jag inte visa känslor. Inte vara uppspelt, uppretad eller för den delen håglös. 
Men, mina känslor för vad VfB har sysslat med under Silly Season hittills- ja känslorna spretar åt all håll. 

Efter att två år i rad ha varit nära att åka ur. Haft fyra tränare på en säsong och precis klarat av ett kval, så satte sig ledningen och tänkte efter.
Vad behöver göras för att stabilisera klubben? 
Det kom fram idéer om klarare riktlinjer kring sportsliga ledningen, ungdomsinriktning, samt en hel del om hur man skall spela.
Det är ju bra naturligtvis. Men- truppen då?
Jag satt med vissa förhoppningar att det skulle ske en del i truppen. Det började med att man meddelade- kort och koncist att spelare som Coulibaly, Tomás och Aidonis skulle lämna. Det fanns en logik. Sedan gick Florian Müller. Så tittar man kort och konsist på vad som kommit in. 
- Maximilian Mittelstädt från Hertha Berlin. Var nöd och näppe ordinarie i ett Hertha Berlin, som åkte ur Erste Bundesliga. 
- Jovan Milosevic, Vojvodina- som mest samlat erfarenhet från serbiska ungdomsligor
- Jamie Leweling, Union Berlin. Tittar man på statistiken ser 17 matcher i Bundesliga bra ut, men 248 minuter.
- Woo Jeong-Yeong, Freiburg. 26 matcher ifjol. Fyra(4!) från start. Totalt sett 650 minuter. 
- Alexander Nübel, Bayern München. Två år i Monaco. 

Jag är INTE imponerad av Wehrle och Wohlgemuths jobb. Förvisso har man löst Serhou Guirassy och det är bra, men har spelade ifjol. Man får tillbaka spelare som Massimo, Sankoh, Mola, Cissé och FDaghir, men av dessa har endast Sankoh haft någorlunda karriär under fjolåret och kan göra skillnad. Att ersätta Coulibaly/Tomás med Leweling och Jeong-Yeong.. jag förstår inte logiken. 
Som jag ser det just nu, så har inte VfB förstärkt mycket mer än målvaktspositionen. Resten av laget ser liknande ut. Räknar man med att avyttringen av Gil Dias, Momo Cissé och Faghir skall öka kvaliteten på träningen eller ligger man i väntläge för något nytt och kraftfullare?

Just nu... mycket skeptisk över detta lags kvalitet. Jag anar ångest ett år till. 

Magnus Falk2023-07-27 13:02:23
Author

Fler artiklar om Stuttgart