Silly Season: Jakten på målvakt går vidare

Stuttgart och alla dessa målvakter. 

Det finns nog ingen klubb i Tyskland som alltid har så mycket diskussioner om målvakter som VfB Stuttgart. På gott och ont. 
Klubben har historirkt haft en fantastisk förmåga att få fram målvaktstalanger och listan är lång innehållande Hildebrand, Leno och Vlachdimos, men också spelare som  André Weis och Marius Funk. 
De senaste åren har VfB haft Fabian Bredlow och Florian Müller som målvakter och åren innan stod schweizaren Gregor Kobel. Årets uppsättning är fullt godkänd, men saknar toppnivå. Bredlow är orutinerad, men en habil målvakt och tog förstaplatsen när Hoeness kom in som tränare. Florian Müller varierar bra och dåliga matcher och sägs vara på gång till Freiburg till hösten.
VfB behöver således se över sitt hus och få in en ny målvakt. 
Ryktena florerar kraftfullt just nu och denna flora tar oss via kända namn och gamla uppfostrade VfB-målvakter. 
De hetaste just nu;
* Yann Sommer - vann ligan med Bayern i våras, då han värvades in som ersättare för Manuel Neuer. Men den sistnämnde kommer tillbaka och är ett naturligt förstaval i Bayern och då lär Sommer få sätta sig på bänken. Tar han den utmaningen eller vill han försäkra sig om speltid? Hans gamle målvaktstränare Günther Krebs finns i VfB och det kan vara en lösning. 
* Alexander Nübel - också Bayern München och en spelare man värvade för att ersätta Neuer. Han var under 22/23 målvakt i AS Monaco, men återkommer till FC Bayern när lånet är slut. Vill han ha speltid i Bundesliga så är VfB Stuttgart en mycket bra lösning, 
* Alexander Meyer - bekant namn naturligtvis då han var i VfB under två år 2017-2029 utan att göra varken nytta eller skada. En typisk andremålvakt som stod en handfull matcher för Dortmund ifjol. 32 år gammal och borde inte kosta massor. 
* Phillip Köhn - schweizaren är utbildad i VfBs målvaktsskola, men lämnade för RB Leipzig som 19-åring, tog ett stoppi SChweiz innan han under året slagit igenom stort hos RB Salzburg. Borde inte heller kosta skjortan att värva loss. 

Samtidigt finns unge Dennis Seimen, tredjemålvakten Florian Schock och den nyligen värvade Finn Böhmken från HSV att tillgå.
Sommaren blir intressant


TV: Stuttgart punkterar matchen – håller sig kvar i Bundesliga
 

Magnus Falk2023-06-25 09:50:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart