Silly Season: Vad händer på transferfronten?

Det närmar sig.
Långsam börjar man testa låsmekanismen på transferfönstret och agenterna börjar bli mer aktiva än tidigare för att hita lösningar åt sina "want-away-stars". 
Hos VfB snurrar det fortfarande främst kring Sasa Kalajdzic och Borna Sosa. Två av klubbens allra största stjärnor, men också hetaste villebråd, Att Kalajdzic velat iväg ett tag var klart. Efter sin storartade säsong 20/21 och ett EURO2020 så var han eftertraktad men skadade sig tidigt under nästa säsong och har nu nörjat bygga sitt namn igen. Borna Sosa har varit eftertraktad länge på grund av sin omisskännliga förmåga att hela tiden nå in med ett inlägg. Han behöver inte stor yta men är duktig på att hitta in med bollarna till sina forwards. 

Sasa Kalajdzic har varit omhuldad av rykten hela sommaren. Manchester United, Bayern München. Borussia Dortmund.. de stora klubbarna har ryckt i honom men det har inte blivit något. Nästa intresse kommer nu från Premier League och Wolverhampton som viftar med ett femårskontrakt. Detta har bekräftats av Mislintat, som dock meddelar att det har ännu inte blivit så allvarligt i diskussionerna. VfB står möjligen rustade med Luca Pfeiffer om österrikaren lämnar, men det är ett tufft avbräck i slutet av transferperioden. 

Borna Sosa har ett mycket gott rykte som vänsterspringare och Mislintat menar att kroaten är den mest eftertraktade vänsterbacken i Europa efter Cucurella, som gick för brutalt mycket pengar till Chelsea och David Raum som lämnade Hoffenhaim för RB Leipzig. Nu ryktas Atalanta Bergamo vara intresserade och detta kan mycket väl vara så pass mycket pengar att VfB väljer att släppa honom. 

En tredje spelare som man letar klubb åt är Phillip Klement, som inte är med i Matarazzos tankar. Här verkar Kaiserslautern kliva fram som räddning. Klement utbildades i 1.FCK i ungdomsledenoch kanske kan det bli en räddningsplanka. 

Magnus Falk2022-08-22 22:42:14
Author

Fler artiklar om Stuttgart