Silly Season: VfB trappar upp jakten på nya spelare

Silly Season: VfB trappar upp jakten på nya spelare

Efter värvningen av Woo Jeong-.Young och Jamie Leweling, så har VfBs scouter och sportansvariga ökat trycket inför säsongen. Wehlre och andra ansvarigas säsongsanslys visade på brister i bredden av laget och efter att Florian Müller gick till Freiburg,så behövs en ny rutinerad målvakt som kan bistå Bredlow i målet. 
Vad jag nu läser och förstår,så har VfB blicken på två spelare. Båda med Bayern München som klubb, men som båda finns i omloppsbana kring klubben med en framtid som är oviss. 
* Alexander Nübel - 26årig målvakt med bakgrund från Schalke 04 och som primärt värvades till Bayern för någa år sedan för att vara den ångsiktige ersättaren till Manuel Neuer. Men efter att Neuer skadades i vintras och Nübel då var i Monaco,så stoppade FCB in Yann Sommer i målet istället och trots att denne nu är 34 och Neuer är 37 så ser de ingen avslutning på karriären, varpå Nübel nu ser sin framtid någonannanstans. Han lär ha träffat ansvariga för Stuttgart i München för att diskutera en lösning och det lär nog handla om en lösning där VfB lånar honom med en option att köpa. Bayern släpper inte Nübel för små pengar utan vill nog ha en rekorderlig summa pengar, 

* Malik Tillman - 21 år gammal och uppvuden inom Bayern Münchens ungdomsakademi,dit han som 14åring hämyades från Greuther Fürth. Det borde vara så att Jamie Lewwling och Tillman känner varandra rätt väl. Samma ålder och stad, klubb och liknande bakgrund. Tillman var utlånad till Rangers Fc i Glasgow förra säsongen med bra målsnitt. 12 mål på 46 matcher är ett habilt snitt för ungdomen som tränades av Sebastian Hoeness i Bayerns ungdomslag. Tillman spelare fotboll för USA och ses som en gryende talang. Bayern vägrade Rangers FC att köpa löss honom och chansen finns att VfB får låna honom, men då kommer troligen Bayern att se Tillman förlänga sitt kontrakt med klubben, då det går ut 2024. 

Intressanta moment i VfB just nu. 

Magnus Falk2023-07-15 07:35:20
Author

Fler artiklar om Stuttgart