Silly Season: Vi går in på "Zielgerade" och tar en titt

"Zielgerade". Ett fantastiskt tyskt ord som betyder upploppet. Naturligtvis också "målraka", men när säger man det? 
Silly Season i Tyskland går just in på upploppet. Man kan se fönstret stå vidöppet en bit fram och på vägen fram trängs agenter, spelare, investerare och lag om plats inför de avslutande tio dagarnas heta diskussioner. 
I Schwaben blåser det för fullt. Fönstret är vidöppet och Fabian Wohlgemuth håller sig fast i linor, bundna kring alla telefoner för att inte blåsa iväg och förvirras in i alla intressanta transfervindar som blåser. VfB Stuttgarts spelare är heta. Efter Wataru Endos transfer, så ser världen på VfB, lyfter på locket och funderar på om klubben är i behov att sälja föer spelare. Det rycks i Borna Sosa, Konstantin Mavropanos, Serhou Guirassy och även spelare som inte riktigt tar plats i truppen som Roberto Massimo och Clinton Mola. 
Så hur går snacket kring Bad Cannstatt?

* Konstantin Mavropanos lär vara förlorad. Han har varit i London och pratat med West Ham, något som Wohlbemuth bekräftat. Det ligger en övergångssumma på runt 20 MEURO på bordet och VfB lär inkassera detta. En bra vinst för en spelare man handlade för 3,4 MEURO för några år sedan. 
* Borna Sosa har rykten hängade över sig från Spanien och från Saudiarabien. Kommer de sistnämnda så kommer massor av pengar och då släpper VfN Honom direkt. Men ryktena har tystnad på sistone, så det återstår att se vad som händer. 
* Serhou Guirassy gjorde två mål i helgen och sitter med ett bra kontrakt i klubben. Till det en bra status. Han hade ett kontrakt med utköpsklausul, som dock har passerat nu och jag förstår att han tackat nej till Fulham nyligen. Verkar trivas i VfB och här verkar trenden vara att han stannar. 
* Roberto Massimo gjorde det hyfsat i Portugals andra-liga ifjol, men vad som händer med honom inom de närmaste dagarna är oklart. Hans roll i VfB är bänk eller läktare. 
* Clinton Mola gjorde ingen lycklig i Blackburn och hans tid i VfB är över. Han lär säljas eller lånas ut i närtid. 

Men VfB behöver fylla på också och några namn som det pratas om är
* Leonidas Stergious- en schweizare från St Gallen som skall bredda backlinjen. 
* Kristjan Jakic från Frankfurt som defensivt mittfältsankare - högst osannolikt dock
* Ao Tanaka från Fortuna Düsseldorf -som Endo-ersättare
* Chris Richards- mittback som inte tagit plats i Crystal palace'
* Bashir Humphreys - ung lovande mittback som dock inte tagit sig fram hos Chelsea. 

Nja, det ser väl fortfarande sisådär ut när det gäller kvalitetsförstärkningar, men vi är ju bara på Zielgerade.... 

Magnus Falk2023-08-21 10:39:17
Author

Fler artiklar om Stuttgart