Sommaren är över - säsongen kan börja

Imorgon samlas VfBs alla proffs i Stuttgart igen och uppladdningen kan börja inför den högintressanta säsongen 2021/22. En säsong med höga förväntningar och som startar med en del nya ansikten i form av Florian Müller och att man har plockat upp en del juniorer såsom Suver, Sankoh, Maglica och Meyer. Gonzales och Kobel har ju försvunnit tillsammans med Gonzalo Castro och inom kort kommer även den utlånade Pablo Maffeo tillbaka, så nya ansikten blandas med gamla och sedan skall även spelarna som är iväg på landslagsuppdrag inställa sig. Kalajdzic, Endo, Mavropanos, Churlinov och möjligen Klimowicz. VfB har också en ny målvaktstränare i Steffen Krebs. 
Men det inleds imorgon med träning, tster, mjölksyreprover och inledande bollspel. Mycket skratt, get-together och spring-i-benen innan man sedan rullar igång med de inledande träningsmatcherna och träningsläger. 
En kort översyn av planeringen

6 Juli - Träningsmatch mot FSV Hollenbach
10 Juli - Träningsmatch mot St Gallen
15 Juli - Träningsmatch mot Darmstadt
17 Juli - 24 Juli - Träningsläger i Kitzbühel. 
Det kommer troligtvis att läggas till en och annan träningsmatch. Vad jag förstår så är både TSV1860 München, Eintracht Frankfurt, tjeckiska Slovan Liberec och Slavia Prag i Österrike på träningsläger och inom en räckvidd som borde passa. 

Imorgon kör det igång och redaktionen - dvs jag - lägger örat till rälsen. 

Magnus Falk2021-07-01 11:39:36
Author

Fler artiklar om Stuttgart