Spitzenreiter hey hey !! - VfB krossade Bochum

Spitzenreiter hey hey !! - VfB krossade Bochum

Vad hände här?
Som vanligt var ångesten på plats inför matchen.
Jag har skrivit löpmeter om min ångest och inte ens Pär Lagerkvist hade sagt det bättre med
"Ångest, ångest är min arvedel,
min strupes sår,
mitt hjärtas skri i världen
."

Men Commando Cannstatt var på plats med en fantastisk parad. Inför matchen var det som vanligt fullt på pubarna och gemytet var titalt. VfL Bochums fans hade kommit från norr och det minglades friskt före match, men för mig på avstånd var ångesten där. Försäsongen skral, transferfönstret obefintligt, Mavropanos och Sosa var inte med, Endo såld. Nyförvärven är inga startspelare. Förvisso är Bochum är bra motståndare att starta med. Laget är en hisskandidat och ifjol blev det två segrar, men Thomas Letsch brukar få ihop sina lag och första matchen är alltid en extremt viktig match. Hur mår laget? Hur ser spelet ut? Kan man utläsa saker om spelare och trender?

Sebastian Hoeness hade satt ihop ett lag som var hyfsat väntat. Enda oväntade startspelaren var Woo-Jeong Yeong som gick in på Endos plats. Genko Haraguchi som många trodde skulle spela, startade på bänken. 

Matchen startade med ett jätteläge för Bochum. Philipp Hofmann fick ett jätteläge och borde satt bollen bakom Nübel. Där såg väl inte Zagadou direkt bra ut och hans insats i laget är fortsatt höljt av frågetecken och oro.
Men lagets insats flyttade den oron rätt snabbt, för snart började VfB rulla bra fotboll. Stark rörelse, stort övertag och många impulser. Führich och Silas på kanterna rörde sig en hel del fram och tillbaka, utmanade bra, men skapade inte massor av chanser. Genombrottet kom då en mycket bra Hiroki Ito slog en fantastisk passning till Guirassy som gjorde 1-0. När sedan Daxo Zagadou nickade in 2-0 på hörna innan paus, så vädrade fansen i arenan med det nya namnet morgonluft. 
Det fortsatte i andra halvlek. Letsch blåvita lag hade inget att säga om och VfB sprang åttor kring försvaret. Silas fick ordning på kropp och ben och gjorde både 3- och 4-0. När sedan Guirassy avslutade med 5-0, så trodde knappt publiken sina ögon. Festen var stor, publiken skrek "Spitzenreiter, Spitzenreiter Hey,Hey". 

VfB tar tre viktiga pinnar. VfL Bochum var riktigt usla denna dag och VfBs Schwaber hade lekstuga. Bra match från Ito och Stenzel som kom på kanterna och levererade inspel,pass och inlägg. Guirassy var iskall framför mål, Millot, Silas och Führich löpte och var nyttiga. Intressant att se hur Silas, Führich och Guirassy skapar chanser och poäng. 
De nya? Koreanen Yeong syntes inte mycket, men hade en chans som han kunnat näta på. Ingen större insats varken offensivt eller defensivt. Nübel? Han hade inte massor att göra, men imponerar med sitt luftspel och att han sätter igpng spelet oerhört snabbt. Bra kastradie och träffsäkerhet, 

VfB går in in andra omgången som ligaledare. Osannolikt och man får vara glad så länge det varar. Gut gemacht, jungs!
 

Magnus Falk2023-08-20 11:05:49
Author

Fler artiklar om Stuttgart