Stryk i Schwabenderby mot Augsburg

10 mil öster om Stuttgart längs A8. Där ligger Augsburg. I den bayerska delen av Schwaben på den mycket platta delen av Bayern ligger denna klassiska handelsstad, som för en väldigt anonym vistelse i Bundesliga. De är aldrig med i toppen, och inte åker de ut heller. Jag tror knappt man kan räkna upp mycket mer än ett par spelare i laget och så har de också Markus Weinzierl, en av dessa dussin-tränare som tränare. Inför matchen har de dock visat upp en skral säsong med endast sex poäng på nio matcher. Men efter matchen mot VfB står de på nio poäng för VfB Stuttgart åkte till Augsburg och visade upp en formkurva som är allt annat än toppad. 
VfB kan dock ursäktas något för skadeläget inför matchen är ingen lysande läsning. Det saknas spelare i massor. Müller, Mavropanos, Massimo, Kalajdzic, Silas Katompa Mvumpa, Millot, Cissé, Ahamada, Sankoh och Marmousch. 
Det skulle bli ännu värre under matchen. 
VfB startade dock bäst med chanser av både Anton och Führich i början innan den sistnämnde gjorde sitt första mål för klubben. VfB ägde mycket boll, rullade bra och hade kontroll. Augsburg försäkte täcka ytor och vinna boll,men fick jobba i det tomma intet. Men under första halvlek förändrades slagstyrkan då först Führich och sedan Kempf gick av skadade. Att sedan den eviga talangen Reece Oxford nickade in 1-1 före paus gjorde inte saken bättre. Matarazzo fick ställa om laget till andra halvlek, men efter några fasta situationer i andra halvlek stod det plötsligt 3-1 till hemmalaget. VfB fick inte tag på ett allt offensivare och aggressivare hemmalag som sedermera också gjorde 4-1. 

Förlust mot Augsburg och nu väntar en spännandre November med matcher mot Bielefeld, Dortmund och Mainz. Sex poäng där vore väldigt bra för att skaka av sig oron kring nedflyttning.

Magnus Falk2021-11-01 07:31:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart