Stuttgart - Leipzig 0-1

I ett kallt Stuttgart, så möttes läromästare Nagelmann och adepten Matarazzo. VfB tog emot Rb Leipzig i en match som skulle rivstarta 2021 och minsann var det inte så också. VfB- som fortfarande är nykomlingar faktiskt - gav det nya storlaget Leipzig en rejäl match på hemmaplan, men trots bra chanser, modigt offensivt spel och en bra sammanhållen defensiv, så lämnade bortalaget Schwaben med alla tre poängen. 

Vad hände då?
Jo, Nagelsmanns gossar drog upp ett bra tempo inledningsvis. Matarazzos trio framför Kobel hade fullt sjå att hålla Angelino och Sabitzers försök borta. Det snurrade bra inledningsvis innan Endo.Mangala kunde börja vinna en del boll och Gonzales i en ny roll bakom Kalajdzic fick en bra chans, som dock ungraren Gulacsi fick undan. Sedan dömdes det straff. Stenzel krokade i Forsberg, som gick i backen, men Kobel gjorde en lysande parad och nollan hölls. Den hölls hela halvleken, trots att Emil Forsberg gavs en chans att revanschera sig, men missade. 
Andra halvleken startade med bra fas för bortalaget. De kom från kanterna via Olmo, Haidara och Forsberg, men Kobel var på sin vakt. Det höll till minut 67, då äntligen Dani Olmo fick in bollen vid stokpen efter att Stenzel inte helt varit på sin vakt. Sedan bytte Matarazzo friskt. In med Klimowicz, Förster och Mavropanos. Lite mera fart och på ett genombrott kom Anton helt fri, men Gulacsi gjorde en mycket bra parad.

1-0 till Leipzig. Rättvist mot ett vilt kämpande Stuttgart, som har det svårt hemma,

Magnus Falk2021-01-03 20:22:10
Author

Fler artiklar om Stuttgart