Lagbanner

"Drinbleiben ist fix" - VfB kvar i Bundesliga

Det firas i Stuttgart.
Det är sorg i Hamburg. 
VfB Stuttgart spelar i Bundesliga 23/24 och HSV misslyckas återigen. Som om att "Sagan om Konungens Återkomst" aldrig kommer att spelas. 

Hamburg tog emot Stuttgarts stolthet VfB i kraftig uppfördsbacke. 3-0 för VfB i en fantasifull karismatisk match i Stuttgart gav laget med en röd bröstring ett stort försprång. HSV med Tim Walter i spetsen hade inget annat val än att gå på knock. Försöka gå på knock direkt och att få en möjlig bra start. Sebastian Hoeness visste mycket vad som väntade och formerade sitt lag i en standardiserad 4-4-1-1 med Enzo Millot som släpande bakom Guirassy. Det skulle senare visa sig vara ett bra drag, Tim Walter visade upp en offensiv uppställning med 4-3-3 och med starka forwards och offensiva spelare som Gtatzel, Kittel och Doumpé som skulle göra skillnad. 

HSV fick en riktig drömstart då Sonny Kittel dundrade in ett långskott via stolpen som fick Florian Müller att titta långt efter bollen. 57000 på hemmaplan lyfte sitt skrik mot himlen och fiskarna i Elbe stannade upp i sitt simmande. HSV vädrade morgonluft. HSV såg en möjlighet. Det var början till ett öppet sår och nu skulle HSV hugga och ta tag i matchen. VfB låg dock bra med försvaret. Anton-Mavropanos-Ito och Borna Sosa låg bra i linje med framför allt Anton som ryggrad. HSV tog sig inte in i boxen förrän mot slutet av halvleken då först Glatzel och sedan Jatta försökte, men VfB avvärjde bra och gick till halvlek med 0-1. 

Efter tre minuter i andra halvlek var det avgjort. För VfBs del. Då hittade Führich Guirassy med en löpboll. Han undvek den offside, som han haft när han fått ett mål bortdömt i första halvlek, och hittade Enzo Millot som tryckte upp kvitteringen i nättaket bakom Fernandes. Hög glädje från Commando Cannstatt och en stor tystnad lade sig över hansastaden, som såg Bundesliga lägga sig på en pråm i hamnen och lätta ankar. 
Efter ett händelselöst bolltrillande så kom det slutgiltiga avgörandet efter en dryg timme. Bollen skickades tillbaka till målvakten Fernandes, som missade bollen och Millot dök upp och enkelt rullade in 2-1. 
Fullkomligt nattsvart för HSV och eufori för VfB, 
På stopptid gjorde sedan Silas 3-1 och VfB segrade totalt med 6-1 i detta kval. 

VFB BLEIBT IN DER BUNDESLIGA. "Drinbleiben ist fix". 
Grattis till VfB Stuttgart, till mig själv och bättre lycka nästa år HSV. 

 

Magnus Falk2023-06-06 10:17:08
Author

Fler artiklar om Stuttgart