Lagbanner

Inför VfB - Union Berlin

Är det dags för den första hemmasegern nu?
Schwaben väntar på det. VfB har bästa bortastatistiken i ligan och efter 5-1 mot BVB Dortmund senast, så har hela Tysklands fotbollsintresse vänts mot Baden-Württembergs huvudstad, 5-1 mot Vizemeister gav eko i landet och det unga laget från Schwaben spelar en väldigt trevlig och effektiv fotboll, Nu väntar dock en motståndare med lika bra fart på benen. Lite oväntat handlar det om huvudstadslaget Union Berlin. 

Union Berlin
Laget ligger strax före VfB i tabellen, men på samma poäng. Urs Fischer. schweizaren, tog över Nina Hagens Eiserne Union 2018, tog upp laget i Bundesliga direkt och efter en 11e plats direkt , så hakar man nu på i toppen. 
Det är en bra och säker satsning som görs från huvudstadslaget, Inte kryddad med en massa sponsorsmiljoner, utan säkra och kloka värvningar.
Inför året förstärkte man med Luthe Knoche, Kruse, Griesbeck, Teuchert, Karius, Schlotterbeck, Pohjanjo och Awonyi. Mot VfB kommer många av dessa spelare att deltaga, men den mest framgångsrike - Max Kruse - är lårskadad och deltar inte. 
En intressant spelare med många år i VfB bakom sig är på bänken i Union Berlin; Christian Gentner. Numera 35 år gammal, men med dubbla omgångar i VfB och senast han var i Schwaben ledde han laget. Kär återkomst för "Gente"
Laget
Luthe - Trimmel, Friedrich, Knoche, C. Lenz - Prömel, Griesbeck - Becker, Teuchert, Bülter - Awoniyi

VfB
Efter 5-1 mot Dortmund, så känns det inte nödvändigt för Matarazzo att ändra laget, men eftwersom Gonzalo Castro återkommer till laget efter avstängning, så lär Phillip Förster få flytta på sig.Annars är nog laget samma som tidigare. Tränaren har lyxen att se både Nico Gonzalez, Sasa Kalajdzic och Roberto Massimo på bänken som offebsiva alternativ. Coulibaly var dock lysande mot Dortmuind och lär fortsätta 
Laget:

Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf - Sosa - W. Endo, Mangala - Wamangituka - Klimowicz, Castro - Coulibaly

Match Tisdag kväll i Stuttgart

Magnus Falk2020-12-14 23:14:01
Author

Fler artiklar om Stuttgart